Конгресмени США представили резолюцію, що засуджує ЧС-2018 в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Конгресмени США представили резолюцію, що засуджує ЧС-2018 в РФ

Конгресмени США представили резолюцію, що засуджує ЧС-2018 в РФ
Джерело:  online.ua

Американські законодавці представили на розгляд Конгресу США резолюцію, яка засуджує проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії. Також вони закликали Міжнародну федерацію футболу публічно роз'яснити, чому ЧС-2018 проводять в РФ, не беручи до уваги агресію цієї країни проти України і незаконну окупацію Криму.

Про це повідомила прес-служба посольства України в США, передає ONLINE.UA.

У двопартійної резолюції нагадується, що Росія продовжує агресію проти України і незаконно окупує частини територій цієї країни, в результаті чого загинули понад 10 тисяч осіб, а ще 1,6 млн українців стали вимушеними переселенцями.

Також в документі йдеться, що США і все міжнародне співтовариство повинне вживати всіх заходів, щоб Росія відповіла за всі свої злочини, а не проводити на території країни-агресора міжнародні чемпіонати. Конгресмени також відзначили, що проведення ЧС-2018 в Росії порушує цінності, на яких заснована ФІФА.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше 60 членів Європейського парламенту виступили із закликом до політичного бойкоту ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?