Консерватори Греції обрали своїм новим лідером реформатора
Категорія
Світ
Дата публікації

Консерватори Греції обрали своїм новим лідером реформатора

Консерватори Греції обрали своїм новим лідером реформатора

Консервативна партія Греції «Нова демократія» проголосувала за серйозного реформатора Кіріакоса Міцотакіса в якості свого нового лідера. Очікується, що випускник Гарварда, економіст за освітою кине виклик прем'єр-міністрові Греції Алексісу Ціпрасу, передає DW.
"У нас є одна мета - явно виразити всі сили, які виступають проти популізму некомпетентного уряду", - сказав Міцотакіс прихильникам, коли прибув до політичної штаб-квартири партії в Афінах.
Партія оголосила перемогу Міцотакіса «за результатами підрахунку 70% голосів всенародного голосування, який затвердив 51% голосів у парламенті проти 49% за колишнього главу Вангеліса Меймаракіса». Остаточні результати голосування очікуються в понеділок.
Міцотакіс сказав, що планує перебудувати партію в політичний центр, хоча додав, що не виключає роботи з національною правою фракцією країни. Переконаний критик політики прем'єр-міністра Ципраса Міцотакіс каже, що керується "здоровим глуздом проти популізму".
"Я гарантую, що найближчим часом ми створимо правоцентристський уряд, що дасть Греції надійне альтернативне рішення в уряді", - Міцотакіс сказав грецькій газеті Kathimerini за день до голосування.
«Нова демократія» була без обраного лідера з липня, коли колишній глава партії Антоніс Самарас несподівано пішов у відставку, залишивши на чолі Меймаракіса.
Міцотакіс був міністром адміністративної реформи Греції з 2013 по 2015 рік, що було першим і єдиним міністерським досвідом економіста на сьогоднішній день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?