Конституційний суд готує новий потужний удар по Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Конституційний суд готує новий потужний удар по Зеленському

Конституційний суд готує новий потужний удар по Зеленському

11 листопада стало відомо, що Конституційний суд України відкрив конституційне провадження у відповідь на запит офіційно розтлумачити положення Конституції щодо можливого притягнення глави держави Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності. Згідно з останніми даними, Конституційний суд отримав звернення Верховного суду, але дата його розгляду ще не визначена. Про це йдеться у відповіді КСУ на запит "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

"Ухвалою Третьої колегії суддів Першого сенату Конституційного суду України від 22 жовтня 2020 року №231-3(І)/2020 відкрито конституційне провадження в цій справі",  — сказано в офіційній відповіді КСУ.

Варто звернути увагу на те, що пленум Верховного суду ще 18 вересня вирішив звернутися до Конституційного суду з проханням офіційно розтлумачити частину 1 статті 105 Конституції щодо можливого притягнення українського президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності.

Як уже згадувалося раніше, 3 червня під час робочої поїздки до Хмельницького український лідер Володимир Зеленський разом зі своєю командою вирішив попити кави всередині приміщення місцевого кафе та проігнорував карантинні обмеження. Зразу ж після того, як світлину опублікувала пресслужба глави держави, користувачі мережі почали жорстко критикувати поведінку президента і його оточення в умовах пандемії коронавірусу та адаптивного карантину. Що важливо розуміти, уже 10 червня поліція склала адміністративний протокол на власника кафе та відвідувачів, включно з українським лідером.

22 червня Хмельницький міськрайонний суд звернувся до Верховного суду з проханням скликати пленум, щоб вирішити, чи потрібно звертатися до Конституційного суду щодо офіційного тлумачення частини 1 статті 105 Конституції України ("Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень"). Згаданий суд цікавиться, чи можливо притягнути главу держави до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо про нове скандальне рішення суддів КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?