Конституційний суд прийняв важливе рішення про скасування депутатської недоторканності
Категорія
Політика
Дата публікації

Конституційний суд прийняв важливе рішення про скасування депутатської недоторканності

Конституційний суд прийняв важливе рішення про скасування депутатської недоторканності
Джерело:  online.ua

Конституційний суд України визнав законним законопроект про скасування депутатської недоторканності. Рішення суду є остаточним, обов'язковим до виконання і не підлягає оскарженню.

Текст рішення про скасування недоторканності депутатів був опублікований 7 червня на сайті суду, передає ONLINE.UA.

Оспорюваний в КС законопроект передбачає виключити з Конституції України першу і третю частини 80 статті, які наділяють парламентаріїв недоторканністю, а також унеможливлюють притягнення їх до кримінальної відповідальності без згоди парламенту.

Щоб депутати ВР розглянули даний законопроект, він повинен був отримати висновок КСУ, так як без цього рішення неможливо внести в українську Конституцію зміни. Після винесення рішення КС законопроект може бути розглянутий у Верховній Раді вже в поточній сесії, яка закінчується 20 липня. Про це раніше заявляв голова ВР Андрій Парубій. За його словами, якщо за закон про зняття депутатської недоторканності проголосують мінімум 300 депутатів, то він може бути прийнятий вже на наступній сесії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ініціатором внесення зміни в Конституцію України щодо скасування депутатської недоторканності став Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?