Конституційний суд знову оцінить законність люстрації
Категорія
Політика
Дата публікації

Конституційний суд знову оцінить законність люстрації

Конституційний суд знову оцінить законність люстрації
Джерело:  online.ua

Конституційний суд України запланував новий розгляд закону щодо люстрації - "Про очищення влади", який забороняє політикам епохи Віктора Януковича обіймати посади сьогодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

Згідно з офіційними даними, процедура почнеться о 10:00 у вівторок, 3 березня. Це питання — перше у порядку денному.

Попередній розгляд закону про люстрацію за скаргою відбувся 16 січня.

Нагадаємо, наступного після цього дня, 4 березня, нардепи Верховної Ради зберуться позачергово для розгляду "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку".

Ініціатором для того стало звернення президента Володимира Зеленського. Неофіційні та непідтверджені дані вказують на можливі перестанови серед топ-посадовців: прем'єр-міністра та інших чотирьох представників уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Зеленський підтвердив, що особисто зустрічався із Сергієм Тігіпко — колишнім віцепрем'єром. Джерела стверджують, що політик колишньої епохи — один з кандидатів на посаду прем'єр-міністра. Утім, він не єдиний претендент на цю посаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?