Контрабандисти на Донбасі масово платять суддям: названі суми
Категорія
Події
Дата публікації

Контрабандисти на Донбасі масово платять суддям: названі суми

Контрабандисти на Донбасі масово платять суддям: названі суми
Джерело:  online.ua

Волонтер Родіон Шовкошитний, в минулому координатор зведених мобільних груп, які боролися з контрабандою на лінії розмежування в зоні АТО, розповів, чому контрабандисти не бояться закону.


Про це Шовкошитний  розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Зараз ми до контрабандистів можемо застосовувати тільки адміністративний кодекс - порушення порядку ведення господарської діяльності. Йдеться про штрафи до 17 тисяч гривень», - сказав волонтер.


«Якщо буде постійний порядок, там вже передбачена конфіскація. Це вже може бути стимулом не потрапляти в руки закону», - продовжив Шовкошитний.


Читайте також:  За п'ять фур з контрабандою на Донбасі мені пропонували мільйон - волонтер Родіон Шовкошитний


При цьому, за його словами, контрабандисти в зоні АТО не дуже боялися законодавства.


«Наші протоколи доходили до суду (на нашій ділянці це Дружківський суд), і з двохсот протоколів 90% було "замінусовано"- знаходили спільну мову з суддями», - сказав волонтер.


«З Бахмуту, в сусідній групі, - там майже 100% відхилено, відправлено "на доопрацювання". Застосована корупційна складова: простіше зайти до судді і дати йому чотири-п'ять тисяч, ніж платити за протоколом сімнадцять», - пояснив Шовкошитний.



Більше  читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Україна економічно зміцнює своє Придністров'я на Донбасі - волонтер Родіон Шовкошитний

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?