Контррозвідка СБУ затримала в Києві російського агента
Категорія
Україна
Дата публікації

Контррозвідка СБУ затримала в Києві російського агента

Контррозвідка СБУ затримала в Києві російського агента
Джерело:  online.ua

Контррозвідці СБУ вдалося затримати в Києві помічника-консультанта народного депутата від "Слуги народу", який був російським агентом, а також проводив розвідувально-підривну діяльність в органах влади України.

Джерело:  СБУ

Помічник депутата "СН" працював на ФСБ і зливав розвіддані РФ - СБУ

Як вдалося дізнатися працівникам СБУ, зрадника під час його поїздки до Москви завербував кадровий співробітник 9 управління 5 служби ФСБ Юрій Водолазький (у СБУ – Водолазкій), який згодом передав агента на "зв’язок" своєму керівнику.

Окрім того, наголошується, що помічник народного обранця перебував на агентурному зв’язку у заступника начальника 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Дмитра Зубарєва.

Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з РФ і проведення АТО/ООС на сході України. За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб гроші у розмірі від 1,5 до 4 тисяч доларів. "Винагорода" зростала залежно від рівня складності завдань і термінів їх виконання, - йдеться в повідомленні.

З метою збору необхідних даних затриманий використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа, а інформацію передавав через зашифрований канал електронного зв’язку.

Також вказано, що багато разів він мав зустрічі зі своїми "кураторами" на території третіх країн, де отримував завдання та гроші.

Контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію в українській столиці. Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру у державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу України). Він перебуває під вартою. Досудове розслідування закінчено, матеріали передано в суд. СБУ не називає імені підозрюваного, але показує відео з ним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?