Концентрація шкідливих речовин підвищується: з'явилися тривожні дані з місця аварії танкера під Одесою
Категорія
Події
Дата публікації

Концентрація шкідливих речовин підвищується: з'явилися тривожні дані з місця аварії танкера під Одесою

Концентрація шкідливих речовин підвищується: з'явилися тривожні дані з місця аварії танкера під Одесою
Джерело:  online.ua

На місці аварії танкера в Чорному морі біля берегів Одеси зафіксовано перевищення концентрації нафтопродуктів в 90 разів. Екологічні служби поки не можуть ліквідувати витік шкідливих речовин в море через шторм. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Адміністрації морських портів України.

На даний момент на місці аварії танкера під Одесою зберігаються несприятливі погодні умови - швидкість вітру 12-14 м/с, хвилі 3 бали. Екологічні служби планують вжити заходів для запобігання поширенню нафтопродуктів в море, як тільки вщухне шторм.

Зокрема, екологи мають намір встановити навколо аварійного буксиру бонові загородження, а після цього вирішуватимуть, як очистити забруднені ділянки. До операції залучать водолазів, які обстежать корпус танкера - якщо буде можливість, то пробоїни закриють і воду відкачають.

Нагадаємо, аварія з танкером під Одесою відбулася напередодні, 22 листопада. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одеської області. Але саме судно не мало необхідних реєстраційних документів.

Вдень 22 листопада аналізи води показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді в 53 рази. Але на сьогоднішній день ситуація загострюється, а на воді збільшуються маслянисті плями.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що після краху танкера судновласник заборонив членам екіпажу залишати судно. Пізніше трьох українців, які були на борту танкера, врятували- їх госпіталізували в лікарні, де за життя моряків борються медики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?