Корабель Starship вибухнув на випробуваннях: Ілон Маск вже відреагував
Категорія
Технології
Дата публікації

Корабель Starship вибухнув на випробуваннях: Ілон Маск вже відреагував

Корабель Starship вибухнув на випробуваннях: Ілон Маск вже відреагував
Джерело:  online.ua

У середу, 20 листопада, корпорація SpaceX провела наземні випробування нового апарату Starship. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space.com.

Космічний корабель зазнав аварії. Один з етапів завершився вибухом. Верхня частина Starship злетіла у повітря та впала поряд з корпусом.

За офіційною інформацією від розробників, під час тестів зафіксовано відхилення від норми.

"Мета сьогоденного випробування полягала у тому, щоб максимально підвищити тиск у системах, тому результат не був цілком несподіваним. Жодних травм ніхто не отримав, серйозного регресу у випробуваннях не спостерігається", - стверджують фахівці.

Очільник SpaceX Ілон Маск у Twitter підтвердив, що корпорація у майбутньому відмовиться від Starship Mk1. Конструктори продовжать роботу над створенням Mk3. Саме цей варіант корабля стане випробувальним зразком для польотів.

Нагадаємо, Starship повинен стати апаратом для відправки нової пілотованої експедиції на Місяць.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку листопада Ілон Маск вперше презентував Starship. Офіційні заходи провели у зв'язку з 11-річчям з моменту першого запуску ракети Falcon-1. Космічний корабель має 50 метрів заввишки при масі у 120 тонн. Учасником презентації став той самий Mk1.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?