Коронавірус із Китаю: вчені вперше показали унікальне фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус із Китаю: вчені вперше показали унікальне фото

Коронавірус із Китаю: вчені вперше показали унікальне фото
Джерело:  online.ua

Китайський центр по контролю і профілактиці захворювань опублікував перший знімок коронавіруса 2019 nCoV, який зробили за допомогою електронного мікроскопа. Фото оприлюднили на сайті відомства. За словами вчених, їм вдалося вперше виділити штам вірусу, що дозволяє вивчити його структуру, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Варто зазначити, що коронавіруси мають таку назву, оскільки їх тіла оточені виступаючими частинками, які нагадують сонячну корону. На знімку, опублікованому центром, видно ці ознаки.

Фото: chinacdc.cn

Згідно з останніми даними, станом на 24 січня відомо про 875 випадках захворювання пневмонією, викликаною вірусом в Китаї. 26 людей загинули. Китайські вчені припустили, що небезпечний та невідомий коронавірус міг з’явитися через змій. Фахівці припускають, що мова йде перш за все про китайського крайта та китайську кобру. Саме ці різновиди диких тварин могли стати джерелом захворювання, бо їх вживають у їжу.

"Випадки зараження також зафіксовані в США, Японії, Південної Кореї, В'єтнамі, Таїланді, Сінгапурі, Гонконгу, Макао і на Тайвані. Десять міст в Центральному Китаї були закриті владою. Найбільший з них - Ухань, де виник спалах захворювання, з населенням 12 млн чоловік. Влада ввела заборону на поїздки в громадському транспорті, обмежили автобусне, залізничне і авіаційне сполучення з сусідніми містами. Більшість розважальних закладів припинили роботу", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кабміну Олексій Гончарук заявив, що українцям не слід переживати через спалах захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?