Коронавірус могли розробити в американській лабораторії — радник Борреля
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус могли розробити в американській лабораторії — радник Борреля

Коронавірус могли розробити в американській лабораторії — радник Борреля
Джерело:  online.ua

За словами професора Колумбійського університету Джефрі Сакса, який є спеціальним радником високого представника з питань зовнішньої та безпекової політики ЄС Жозепа Борреля, він вважає "доволі переконливою" теорію про американське походження COVID-19.

Джерело:  Politico

Коронавірус могли створити в лабораторії США — Сакс

Джефрі Сакс звернув увагу на те, що коронавірус, "цілком можливо, з’явився в результаті лабораторної дослідницької програми, яку підтримувала американська влада".

Звичайно, можливий і природний ефект поширення. На даному етапі обидві гіпотези мають право на життя. Є ще багато непрямих доказів, які свідчать про правдоподібність гіпотези про витік (COVID-19) з лабораторії. Уряд США поки що не представив інформації, якою він володіє. Зауважте, що розвідувальне співтовариство США розділилося щодо питання, йдеться про витік з лабораторії чи природне поширення, - озвучив свою думку з цього приводу радник Жозепа Борреля.

Фото — pixabay.com

Як відомо, влада КНР дуже багато разів звинувачувала офіційний Вашингтон в причетності до поширення коронавірусу, тоді як Євросоюз називав такі заяви дезінформацією.

Що важливо розуміти, Європейська служба зовнішніх справ дистанціювалися від заяв Сакса, звернувши увагу на те, що він не є чиновником ЄС і не отримує зарплати.

Тому він не виступає ні від імені високого представника ЄС, ані від імені Комісії. Це його власні погляди, - заявили представники офіційного Брюсселю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?