Коронавірус уразив російського прем'єра - Путін уже відреагував
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус уразив російського прем'єра - Путін уже відреагував

Коронавірус уразив російського прем'єра - Путін уже відреагував
Джерело:  online.ua

Російський прем'єр-міністр Михайло Мішустін здав позитивний тест на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні медіа країни, зокрема "ТАСС".

З відповідною заявою виступив сам очільник уряду. Про це він проінформував президента Володимира Путіна під час відеонаради.

"Щойно стало відомо, що тести, які я здав на коронавірус, дали позитивний результат. У зв'язку з цим та відповідно з вимогами Росспоживнагляду я повинен дотримуватися самоізоляції, виконувати приписи лікарів", - заявив Мішустін.

Він пояснив рішення ізолюватися бажанням зберегти здоров'я інших "контактних" посадовців".

"Уряд продовжить роботу у штатному режимі, я планую знаходитися в активному контакті телефоном і відеозв'язком за усіма питаннями. У якості тимчасового виконувача обов'язків пропоную кандидатуру Андрія Ремовича Бєлоусова (першого віцепрем'єра - ONLINE.UA)", - підкреслив хворий політик.

Своєю чергою Путін побажав Мішустіну одужувати. Загалом цитована бесіда нібито пройшла у цілком формальному форматі.

"Ви людина дуже активна, хочу вам подякувати за роботу, яка була зроблена до сих пір. Ви й члени уряду, колеги з адміністрації президента, безумовно, перебуваєте в зоні особливого ризику, тому що як би не обмежувати себе в контактах при виробленні та прийнятті рішень, все одно без прямого спілкування з людьми, з колегами не обійтися", - додав кремлівський лідер.

Слід нагадати, що російський президент наразі евакуювався до своєї підмосковної резиденції - у Ново-Огарьово. Тим часом у його країні станом на 30 квітня підтвердили вже 106 тисячі випадків коронавірусу. З них стали летальними 1 073.

У Росії не вводили жодних карантинних обмежень загально національного рівня. Кремль звернувся до керівництва регіонів із вимогою самостійно вирішувати це питання та діяти відповідно до ситуації. Існує думка, що таким чином Путін намагається зберегти свій рейтинг від непопулярних рішень.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецслужби Сполучених Штатів закрили питання щодо версії про штучність  походження коронавірусу COVID-19. На думку експертів, інфекцію не створювали люди в лабораторних умовах. Також вона не стала продуктом генної модифікації. Утім, дійсне походження ще залишається загадкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?