Коронавірус в Ухані вбив лікаря, який попереджав про загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус в Ухані вбив лікаря, який попереджав про загрозу

Коронавірус в Ухані вбив лікаря, який попереджав про загрозу
Джерело:  online.ua

Іноземні медіа проінформували про смерть лікаря Лі Веньляна, який одним з перших намагався розповсюдити інформацію щодо небезпечного коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Global Times.

За журналістськими відомостями, у фахівця діагностували згадану інфекцію. Він жив в епіцентрі спалаху — в місті Ухань.

"Китайський лікар Лі Веньлян, один з восьми інформаторів, який намагався попередити інших медиків про спалах коронавірусу, але репресований місцевою поліцією, помер у четвер в Ухані від коронавірусу", - інформує видання.

Нагадаємо, ще 30 грудня Веньлян звернувся до колег-медиків у спеціальному груповому чаті щодо можливого спалаху коронавірусу. Згодом його викликали в Бюро громадської безпеки — правоохоронну структуру — для отримання пояснень. Там його примусили до підписання листа, яким звинувачували у брехні.

Станом на четвер, 6 лютого, на території Китаю зареєстровано понад 28 тисяч хворих на новий коронавірус. Понад 560 випадків вже закінчилися смертю людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно лікарі зафіксували вірус 2019-nCoV в організмах двох новонароджених немовлят. Наразі вони ще не з'ясували, як само вони були інфіковані — внаслідок контактів з оточенням після народження чи до пологів, бо матері мали також захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?