Коронавірус в Україні: глава МОЗ озвучив нову цікаву пропозицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: глава МОЗ озвучив нову цікаву пропозицію

Коронавірус в Україні: глава МОЗ озвучив нову цікаву пропозицію
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець звернувся до громадян та наголосив, що виступає за погодинну оплату для медиків, які працюють в умовах поширення в Україні коронавірусу. Своєю пропозицією він поділився в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA з посиланням на сторінку відомства в Facebook.

“На наступне засідання Уряду я виходитиму з пропозицією: під час епідемії потрібно переходити на погодинну оплату для медичного персоналу. Та людина, яка, наче на війні, ризикує своїм життям, повинна мати достойний рівень забезпечення. Думаю, що зараз цю постанову підтримають”, - підкреслив очільник МОЗ.

За словами Ємця, в умовах поширення коронавірусу лікарі та інший медичний персонал перебувають в епіцентрі боротьби з вірусом, а це означає, що вони потребують додаткової підтримки та захисту.

“Захистимо лікаря – врятуємо українців. Ось філософія, яку сьогодні повинні сповідувати всі. Ми говоримо зокрема і про забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами”, - наголосив глава Міністерства охорони здоров’я.

Варто звернути увагу на те, що раніше у МОЗ заявили, що експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я. Тому, якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, потрібно дзвонити до свого сімейного лікаря. Також вказано, що екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки.

"Медичні працівники екстреної допомоги НЕ БУДУТЬ проводити тест на COVID-19", - наголосили в МОЗ.

Нагадаємо, що станом на ранок 23 березня кількість тих, хто заразився новим коронавірусом сягнула 336 004 людей у всьому світі. 14 641 осіб померли від ускладнень, викликаних новим коронавірсом, 94 334 людей змогли одужати.

Як повідомляв ONLINE.UA, у народного обранця із фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олександра Лукашева діагностували коронавірус. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?