Коронавірус в Україні: кількість випадків з підозрою на захворювання зростає
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: кількість випадків з підозрою на захворювання зростає

Коронавірус в Україні: кількість випадків з підозрою на захворювання зростає
Джерело:  online.ua

У Чернівецьку обласну клінічну лікарню 7 березня госпіталізували ще одного українця з підозрою на коронавірус. Пацієнт має симптоми інфекції і недавно повернувся з однієї з країн, де зафіксовано випадки зараження COVID-19. Всього в Чернівецькій області з підозрою на коронавірус госпіталізовано 7 осіб, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу обласної державної адміністрації.

Де подорожував українець, після чого у нього з'явилися симптоми китайського коронавіруса, не уточнюється. На даний момент його обстежують на COVID-19.

Нагадаємо, в Україні наразі підтверджено один випадок зараження китайським коронавірусом. Жертвою інфекції став житель Чернівців, який заразився під час подорожі по Італії. У вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я України на сьогоднішній день досліджують 20 зразків матеріалів з підозрою на коронавірус - дослідження 16 аналізів завершено, вони негативні. Дослідження ще 4 зразків тривають.

МОЗ України закликає жителів країни дотримуватися нескладних правил, щоб вберегтися від коронавіруса. У відомстві нагадали, що на сьогоднішній день за межами Китаю, де виник спалах епідемії, більше 21 тисячі випадків зараження коронавірусом зафіксовані в 88 країнах. Слід зазначити, що в Євросоюзі лише в 2 з 27 країн не виявлено жодного випадку зараження - в Болгарії і на Кіпрі. На Мальті, яка також була однією з небагатьох європейських країн, де новий коронавірус ще не виявили, сьогодні зафіксували перший випадок зараження - захворіла 12-річна дівчинка після повернення з Риму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну терміново їде місія ВООЗ через загрозу поширення коронавіруса. Експерти прибудуть в найближчі дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?