Коронавірус в Україні: Комаровський розповів про перспективні ліки
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус в Україні: Комаровський розповів про перспективні ліки

Коронавірус в Україні: Комаровський розповів про перспективні ліки
Джерело:  online.ua

Лікар-педіатр Євген Комаровський, який відомий своїм влогом та виступами на телебаченні, розповів про шляхи, якими коронавірус COVID-19 уражує організм людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його останній випуск на YouTube.

За словами фахівця, вірус потрапляє в клітину завдяки білку в ній.

"Виявляється, що цим "зрадником" є білок АСЕ2, який пов'язаний з роботою серцево-судинної системи, його багато міститься в легеневій тканині, а також цей білок бере участь у регуляції тиску. І ось саме він є "пропуском" для коронавірусу до клітини", - пояснив Комаровський.

Він стверджує, що на активність білку впливає вік людини. Вірусу простіше потрапити до клітини у разі високої активності цієї частинки, а така діяльність білка — ознака літнього віку. На цей фактор також впливають нібито препарати від гіпертонічної хвороби, якими користуються старші люди.

"Покращує стан пацієнтів із пневмонією трансплантація мезенхімальних стовбурових клітин. Тобто, вплив на цей білок — один з найбільш перспективних потенційних методів лікування", - стверджує Комаровський.

Лікар резюмував — відкритим лишається питання про причини різної швидкості поширення вірусу між населенням різних країн.

Історія медицини розповідає про першу вдалу трансплантацію з використанням стовбурових клітин пуповинної крові ще в 1988 р. Реципієнтом був 5-річний хлопчик з анемією Фальконі — рідкісним і дуже серйозним захворюванням крові. З тих пір проведено безліч досліджень і стовбурові клітини пуповини стали застосовні для лікування найрізноманітніших захворювань, які можуть загрожувати життю пацієнта. Вчені роблять все нові і нові відкриття про можливості застосування стовбурових клітин для лікування захворювань, а цінність стовбурових клітин вашої дитини зростає з кожним днем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що клітини пуповинної крові можуть бути застосовані при лікуванні понад 100 різних захворювань людини. У медичному центрі Deva Clinique, який знаходиться в Києві, успішно застосовують стовбурові клітини при лікуванні Діабету, хвороби Крона, гепатиту, нейродегенеративних та інших захворювань.

Застосування стовбурових клітин в терапії, хірургії та косметології вже не новина, а список захворювань, які можна вилікувати за допомогою стовбурових клітин в стандартній терапії зростає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?