Коронавірус в Україні: МОЗ повідомило про нові підозри
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: МОЗ повідомило про нові підозри

Коронавірус в Україні: МОЗ повідомило про нові підозри
Джерело:  online.ua

В Україні зросла кількість підозрюваних на зараження коронавірусом - на ранок 22 березня в Центр громадського здоров'я надійшло 81 повідомлення про підозру на COVID-19. За останню добу в країні збільшилася кількість хворих на 6 осіб - всі вони з Києва. Останні новини про те, що відбувається в Україні через коронавірус, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

На 22 березня коронавірус виявлено:

  • Чернівецька область - 25 випадків (1 летальний, 1 одужання)

  • Житомирська область - 2 випадки (1 летальний)

  • Київська область - 4 випадки

  • Донецька область - 1 випадок

  • Дніпропетровська область - 2 випадки

  • Івано-Франківська область - 2 випадки (1 летальний)

  • Львівська область -1 випадок

  • Тернопільська область - 1 випадок

  • місто Київ - 9 випадків

У зв'язку з поширенням коронавіруса в Україні введено карантин - закриті всі школи, дитячі садки, університети та інші навчальні заклади, торговельні та розважальні центри, непродовольчі магазини, припинено авіа- і залізничне сполучення, а також закрит державний кордон. У шести областях країни введена надзвичайна ситуація, спрямована на посилення режиму готовності до боротьби з коронавірусом.

У Києві з понеділка посилюють карантин. 23 березня в столиці зупиняють міський транспорт з повною забороною пасажирських перевезень. Право на проїзд в пасажирському транспорті залишилося тільки у співробітників об'єктів критичної інфраструктури міста - медпрацівники, рятувальники, правоохоронці, працівники продуктових магазинів і аптек, а також співробітники стратегічних підприємств при наявності спеціальної перепустки. Також в Києві на період карантину тимчасово забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах і на прибудинкових територіях.

Варто зауважити, що станом на 22 березня в світі коронавірусом захворіли 308 594 осіб. Майже 96 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 13069 людей померли від інфекції. Найбільше заражених коронавірусом за межами Китаю зараз в Італії, США, Іспанії та Німеччині - 53578, 26892, 25496 і 22364 підтверджених випадків відповідно. Тільки за останню добу в Італії від коронавіруса померли 793 пацієнта. На сьогоднішній день в цій країні найвища смертність. З початку епідемії в Італії зафіксовано 4825 смертей від COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я звернулося до українців з важливою інформацією  на тлі паніки через коронавірус - у відомстві запевнили, що 80% українців, у разі зараження інфекцією, перенесуть захворювання в легкій формі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?