Коронавірус в Україні - надійшли прекрасні новини із США
Категорія
Політика
Дата публікації

Коронавірус в Україні - надійшли прекрасні новини із США

Коронавірус в Україні - надійшли прекрасні новини із США
Джерело:  online.ua

Влада США ухвалила неочікуване рішення - офіційний Вашингтон заявив, що розширює допомогу Україні в протидії пандемії коронавірусу до 9,1 мільйонів доларів. Варто звернути увагу на те, що нещодавно американський уряд виділив 1,2 мільйона доларів нашій країні на подолання наслідків від COVID-19. Наразі відомо, що гроші виділятимуть Києву через Агентство США з міжнародного розвитку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства України в США у соціальних мережах.

За попередніми даними, фінансова допомога Штатів буде спрямована на:

  • підготовку лабораторних систем;

  • виявлення захворювання;

  • надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID-19.

Що також важливо розуміти, дана допомога сприятиме підтримці заходів з профілактики та лікування хворих на коронавірус, заходів із забезпечення водопостачання, санітарії та гігієни для найбільш вразливих верств населення Сходу України. Посольство вже висловило вдячність американській владі за підтримку та злагоджені зусилля.

Варто звернути увагу на те, що 15 квітня президент США Дональд Трамп неочікувано для всіх заявив, що припиняє фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він почав стверджувати, ВООЗ не змогла впоратися зі своїм ключовим завданням під час реагування на пандемію коронавірусу. Американський лідер наголосив, що вже дав вказівку адміністрації призупинити фінансування організації. Його рішення зразу ж розкритикували декілька впливових міжнародних організації - своє обурення не приховували ООН та ЄС. А глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що їхня країна у відповідь на рішення Трампа призупинити фінансування ВООЗ вирішила збільшити підтримку організації на 1 млн євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує невпинно зростати — у п’ятницю, 17 квітня, станом на 09:30, в Україні зафіксовано 4662 випадки зараження.  За останню добу, медики зафіксували в Україні 501 новий випадок коронавірусної хвороби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?