Коронавірус в українців почав проявлятися новими симптомами - це важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в українців почав проявлятися новими симптомами - це важливо знати кожному

Коронавірус в українців почав проявлятися новими симптомами - це важливо знати кожному
Джерело:  Суспільне

Пандемія коронавіруса продовжує стрімко поширюватися по всьому світу, де зафксіровано вже більше 33 мільйонів випадків зараження. У зв'язку із загостренням ситуації вчені і медики активно намагаються детально вивчити хвороба, щоб отримати можливість врятувати якомога більше життів від смертельно небезпечної інфекції. В даний час вірус почав інакше проявлятися у людей на початковому етапі захворювання. Якщо раніше у пацієнтів спочатку з'являлася біль в горлі і слабкість, а потім піднімалася температура тіла і розвивалася пневмонія, то тепер клінічна картина змінилася. Завідуюча приймального відділення Харківської обласної інфекційної лікарні Світлана Молокова розповіла, які симптоми коронавіруса почали проявлятися в українців. За її словами, зараз до симптомів додався і нежить, при цьому температура у деяких людей не піднімається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Суспільне.

Лікарка-інфекціоністка зазначила, у вересні у багатьох пацієнтів змінилася клінічна картина прояву коронавіруса - хворі стали більше скаржитися на нежить і першіння в горлі, які є загальними ознаками респіраторних інфекцій.

"Про зміну вірусу не можемо говорити, це наукова робота. Але ми бачимо, як змінюється клінічна картина у наших пацієнтів. Ті хворі, які надходили до нас в березні, відрізняються від тих, що були в травні, і так далі. Зараз додалися нові симптоми. Раніше хворі скаржилися тільки на слабкість, субфебрильну температуру до 37-38 градусів, а потім виявляли вже пневмонію двосторонню. Потім картина змінилася. Хворі скаржилися на сильний біль в горлі, високу температуру до 39 градусів. У серпні, ближче до вересня, з'явилися хворі, які скаржилися на нежить, загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді немає. Два-три дні - сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха ", - пояснила медик.

У зв'язку зі зміною симптоматики прояви коронавірусної інфекції, за словами Молокової, в Україні змінюються і протоколи лікування. У них змінений спектр деяких антибактеріальних препаратів, а також переглянутий підхід до гормонотерапії.

При цьому збільшення кількості тяжкохворих COVID-19 в Україні лікарка пов'язує з недоробкою медиків первинної ланки. За її словами, через те, що лікарі консультують по телефону і не оглядають хворих, люди тижнями перебувають лише на жарознижуючих і противірусних препаратах. В результаті, хворі стають важкими дуже швидко.

Як відомо, основними симптомами коронавіруса вважаються: лихоманка, кашель, задишка, втома, головний біль, втрата смаку і біль в горлі. Також на початку захворювання можуть виникати нудота і діарея. Крім цього американські медики з госпіталю Кук в Чикаго прийшли до висновку, що і постійна гикавка може бути нетиповим симптомом коронавіруса, на який раніше ніхто не звертав увагу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, кількість хворих на коронавірус в Україні безперервно росте- 28 вересня було зафіксовано 2671 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 201305 осіб, з них 3996 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 88453 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 108856 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?