Корупційний скандал: віце-прем'єра Путіна спіймали на схемі з квартирою
Категорія
Світ
Дата публікації

Корупційний скандал: віце-прем'єра Путіна спіймали на схемі з квартирою

Корупційний скандал: віце-прем'єра Путіна спіймали на схемі з квартирою
Джерело:  Відкрита Росія

Віце-прем'єр уряду Росії Дмитро Рогозін, який став відомим завдяки своїм хамським висловлюванням, міг отримати 10-кімнатну квартиру в Москві завдяки корупційній схемі.
Про це йдеться в розслідуванні неурядової антикорупційної організації Transparency International, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Відкриту Росію.
За даними розслідування, «сім'я віце-прем'єра Дмитра Рогозіна володіє десятикімнатною квартирою вартістю 500 мільйонів рублів, що в десять разів більше, ніж сукупний дохід сім'ї за 2011-2014 роки».
Відзначимо, що сам чиновник в одному з інтерв'ю зізнавався, що володіє квартирою на вулиці Староволинській, 15, але стверджував, що не купив, а обміняв її на приватизовану ним квартиру, яку отримав від держави як високопоставлений чиновник.
Тим часом, в ході розслідування Transparency International з'ясувалося, що в січні 2008 року московську квартиру площею 346 кв. м. придбала британська компанія Minimal Technology Ltd. У 2005 році на її рахунок надходили гроші від трьох компаній: Constantina Ltd, Bedale Ltd і Ansa Holding Ltd.
При цьому раніше в ЗМІ з'являлися повідомлення про зв'язки сім'ї Рогозіна і офшору Minimal Technology Ltd зі структурами Олександра Бабакова (підприємця, в минулому - депутата Держдуми від «Єдиної Росії») і Євгена Гінера (підприємця, власника футбольного клубу ЦСКА). Зокрема, після призначення Рогозіна головою Військово-промислової комісії при уряді Бабаков був включений до складу її колегії.
5 червня 2009 року директор Minimal Technology Ltd був призначений Павло Черенков, колишній підлеглий, бізнес-партнер і друг сина Рогозіна, Олексія. У лютому 2013 року Черенков став виконавчим директором оборонного підприємства «Алексинський хімкомбінат», яке за рік до цього очолив Рогозін-молодший.
«Олексій Рогозін і Павло Черенков спільно брали участь в управлінні громадської організації "Самооборона". Черенков виконував функції президента організації, а Олексій Рогозін на офіційному сайті некомерційних організацій заявлений як голова Ради "Самооборони", - йдеться в розслідуванні.
При цьому майже одразу після публікації розслідування «інформація про участь Олексія Рогозіна в Раді ФПС МО виявилася видалена з сайту організації. Павло Черенков також пропав з сайту РОО «Самооборона».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше  фігурантами офшорного скандалу стали люди з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?