Космічний блюз: астрономи озвучили газові хмари в Галактиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний блюз: астрономи озвучили газові хмари в Галактиці

Космічний блюз: астрономи озвучили газові хмари в Галактиці
Джерело:  online.ua

Американські астрономи створили унікальну музичну композицію, яка озвучує рух газових хмар в Галактиці. Вони створили аудіоролик за допомогою спеціальної програми, яка перетворює математичні алгоритми в музичні звуки.

Блюзову галактичну композицію автори опублікували в мережі, передає ONLINE.UА.

"Космічна" композиція називається "Milky Way Blues". При її створенні автор прирівняв кожен тип газового речовини Чумацького шляху до певних музичних інструментів і нот. За допомогою створеного алгоритму астроном запропонував почути, чим "дихає" наша Галактика.

Аудіоролик автор супроводив відео, в якому показав, як рухаються газові хмари в Чумацькому шляху. Кожну категорію газу він зазначив різними кольорами. Наприклад, червоним він показав гази, які віддаляються від Землі, а синім - які наближаються.

Астроном підкреслив, що створив космічний блюз на підставі даних власних досліджень Галактики, які він збирав протягом 20 років. На створення ролика йому знадобилося близько двох місяців.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше телескоп Хаббл виявив зірку, яка в 200 разів яскравіша за Сонце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?