Космічний феєрверк: астрономи показали яскраве фото надзвичайно красивої туманності
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний феєрверк: астрономи показали яскраве фото надзвичайно красивої туманності

Космічний феєрверк: астрономи показали яскраве фото надзвичайно красивої туманності
Джерело:  online.ua

Астрономи NASA за допомогою телескопа "Хаббл" виявили в космосі нове скупчення зірок, яке нагадує феєрверк. Яскраву і надзвичайно красиву туманність вони побачили в південній півкулі сузір'я "Карина".

Відповідне фото було опубліковано на офіційному сайті американського космічного агентства, передає ONLINE.UA.

Блискучу колекцію зірок вчені назвали NGC 3603. Вона оточена міжзоряним газом і пилом, які вважаються "сировиною" для утворення нових зірок. Ця туманність знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від сузір'я "Карина" і містить багато з найвідоміших зірок.

Астрофізики пояснили, що ефект космічного феєрверку в виявленої туманності створюється за рахунок того, що всі зірки в ній, хоч і утворені в один час, але розрізняються по масі, температурі і кольору. За їхніми словами, нова туманність дозволить зробити важливі відкриття і отримати нові дані про раннє зореутворення і далекій Всесвіт. Також перевагою NGC 3603 є її близьке розташування, що робить туманність відмінною лабораторією для вивчення важливих космічних подій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені вперше зафіксували народження нової планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?