Космічний риф, шторм на Юпітері і чорна діра. Найбільш захоплюючі знімки Hubble в 2020 році
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний риф, шторм на Юпітері і чорна діра. Найбільш захоплюючі знімки Hubble в 2020 році

Космічний риф, шторм на Юпітері і чорна діра. Найбільш захоплюючі знімки Hubble в 2020 році
Джерело:  online.ua

Апарат американського аерокосмічного агентства Hubble за 30 років в космосі подарував світові мільйони детальних фотографій, які дозволили вченим зробити безліч грандіозних відкриттів. Він знаходиться на висоті 570 кілометрів від поверхні Землі, що дозволяє йому отримувати фотографії неперевершеної якості, оскільки об'єктив телескопа знаходиться поза зоною атмосферних оптичних спотворень. Видання Forbes вирішило підбити підсумки роботи Hubble в 2020 році і вибрало 10 самих захоплюючих знімків телескопа, зроблені за останні 12 місяців. ONLINE.UA публікує ці фото і розповідає, що на них зображено.

1. Космічний риф

Це одне з найкрасивіших зображень телескопа Hubble в 2020 році. На знімку зображено скупчення утворень зірок, яке переплітає кілька червоних і синіх туманностей.

2. Фотобомби Starlink

На цьому знімку Hubble показано, що сузір'я супутників Starlink дійсно може порушити роботу наземних і орбітальних телескопів.

3. Залишок історичної наднової

На фото зображена яскрава жовта смуга - це газова ударна хвиля, яка залишилася від наднової зірки Лебідь, що знаходиться на відстані 2400 світлових років від Землі

4. Шторм на Юпітері

Даний знімок повідомив вченим, що на поверхні найбільшої планети Сонячної системи формується новий шторм.

5. Туманність-метелик

У 2020 році в сузір'ї Вітрила на відстані близько 3 тисяч світлових років від Землі була виявлена незвичайна космічна система - планетарна туманність у незвичній формі. На фото видно, що ця система має симетричну структуру з красивими квітами і хитромудрими візерунками, яка дійсно нагадує метелика.

6. Розпад комети ATLAS

Хаббл встиг зафіксувати 30 окремих фрагментів цього кометного ядра, що розпадаються на частини.

7. Гігантська спіральна галактика UGC 2885

Вона в десять разів більше Чумацького Шляху і має неймовірну схожість з нашою галактикою.

8. frEGGS

Цей знімок названий абревіатурою з англійських букв - вона позначає темну газо-пилову туманність, всередині якої народжуються зірки.

9. Кільця відносності

Знімок в черговий раз підтверджує теоріію відносності Альберта Ейнштейна, яка гласить, що масивні об'єкти можуть виконувати функції лінз і спотворюють об'єкти в глибокому космосі.

10. Пилова тінь чорної діри

У 2020 році Hubble сфотографував кільце з пилу, яке оточує чорну діру активної галактики IC 5063. Таку вражаючу відповідь він дав керівникам проекту EHT, які заробили 3 млн доларів за перше в історії фото чорної діри.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Hubble показав на фото, як виглядав раніше Всесвіт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?