Космічний телескоп Hubble випадково виявив карликову галактику
Категорія
Світ
Дата публікації

Космічний телескоп Hubble випадково виявив карликову галактику

Космічний телескоп Hubble випадково виявив карликову галактику
Джерело:  online.ua

Телескоп Hubble зробив унікальне відкриття — виявив карликову галактику, що відстоїть від нас всього на 13 000 світлових років.

Дослідники NASA виявили скупчення зірок усередині Чумацького Шляху, що отримало назву NGC 6752. Воно відстоїть від нас всього на 13 000 світлових років, повідомляє ONLINE.UА.

«Спочатку ми хотіли дослідити саме скупчення на предмет аномалій і нових корисних даних. Однак нам довелося спішно переключитися на інший об'єкт, тому що за зоряним скупченням виявилася ціла галактика», — розповіли астрономи.

Вони додали, що карликова галактика виглядає слабо розвиненою, а тому всі ці роки «ховалася» на видноті. За галактичним мірками вона знаходиться зовсім близько, всього в 30 мільйонах світлових років від Землі.

Галактиці дали назву Bedin-1 на честь провідного дослідника проекту Луїджі Бедіна. Це карликова галактика, яка в цілому схожа на «побратимів», але за одним винятком — вона гранично віддалена від інших космічних об'єктів. Зараз її називають однією з найбільш ізольованих галактик у Всесвіті.

«Карликову галактику виявлено дивом, і тепер ми впевнені, що за світлом зоряних скупчень можуть ховатися і інші подібні галактики. Виявити їх допоможе WFIRST — телескоп, який NASA ще тільки збирається запустити на орбіту», — заявив Луїджі Бедін.

Нагадаємо, вже виявлено прабатька сотень галактик. Цей об’єкт має назву Гіперіон, він утворився через всього 2 млрд років після Великого вибуху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?