Космічний корабель SpaceX здійснить приземлення на Марс — коли саме
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний корабель SpaceX здійснить приземлення на Марс — коли саме

SpaceX
Джерело:  SpaceX

Ілон Маск, виступаючи перед учасниками 74-го Міжнародного конгресу астронавтики, що проходив у Баку, Азербайджан, заявив про те, що його компанія SpaceX планує приземлення космічного корабля Starship на Марсі вже через 4 роки.

Космічний корабель SpaceX здійснить приземлення на Марс

Компанія SpaceX уже досягла багатьох приголомшливих результатів у космічній галузі. Серед останніх її здобутків — створення найпотужнішої у світі ракети-носія Starship, яка складається власне із самої ракети та другого ступеня у вигляді космічного корабля. Але поки що перший випробувальний запуск цієї ракети завершився катастрофою. У квітні замість 90-хвилинного польоту дітище компанії SpaceX змогло перебувати в повітрі лише 4 хвилини, і саму ракети інженери вирішили підірвати.

Проте Ілон Маск, який виступає на черговому Міжнародному конгресі астронавтики в режимі відеоконференції, заявив про те, що зараз триває активна підготовка до нового випробувального запуску Starship. Водночас Маск вважає, що новий політ має хороші шанси завершитися успішно.

Федеральне управління цивільної авіації США після розслідування причин катастрофи ракети Starship зажадало від SpaceX внести численні зміни в конструкцію ракети, щоб уникнути повторення сумного інциденту. За словами Маска, всі зміни вже внесено і очікується, що дозвіл на новий політ буде отримано вже в жовтні цього року.

Яка ціль досягнення

З огляду на давнє прагнення Маска зробити людство багатопланетним видом, однією з його цілей є облаштування першої колонії на Марсі. І цьому якраз має допомогти нова ракета Starship. За словами Маска, космічний корабель зможе приземлятися на будь-якій твердій поверхні в Сонячній системі, і йдеться зокрема і про Марс.

Маск заявив, що Starship має величезний розмір, щоб вмістити велику кількість людей на борту. Якби не було мети створити першу колонію на Марсі, то ракета і космічний корабель мали б менший розмір.

Що стосується першого приземлення космічного корабля Starship на Марсі, то Ілон Маск заявив, що це може статися вже у 2027 році або навіть раніше. За словами засновника компанії SpaceX, це буде безпілотна місія і насправді це тільки приблизний прогноз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?