Кожен готовий був вже йти, хоч з лопатою. Що у Миколаєві та Краматорську думають про війну
Категорія
Україна
Дата публікації

Кожен готовий був вже йти, хоч з лопатою. Що у Миколаєві та Краматорську думають про війну

Кожен готовий був вже йти, хоч з лопатою. Що у Миколаєві та Краматорську думають про війну
Джерело:  online.ua

Журналісти ONLINE.UA дізнались, що змінилось в думках українців щодо розв'язаної Кремлем злочинної війни. 

Джерело: ONLINE.UA

Як змінились думки українців про розв'язану Росією війну  

За словами жительки Миколаєва, на початку злочинного вторгнення, 24 лютого, до останнього не вірилось, що це буде щось настільки страшне. Всі були в шоці і не знали, що буде далі. Панувала тривога і невизначенність.

І сирену дуже боялися, коли звук сирени. Мій внук казав, бабушка, я не хочу, хай вона поламається. Зараз спокійніше, зараз навіть під час сну. Сирена, ну не так страшно, ну не так страшно, - зізнається жінка.

Ще один житель Миколаєва зізнався, що дуже стресував під час ракетних атак.

Це були дуже стресові моменти, коли думаєш, що тобі зараз на голову впаде. Бачиш, як ті реактивні прискорювачі падають, неподалік вже буквально. Хочеться десь уже сховатися, - розповідає чоловік.

Один зі співрозмовників також зазначив, що 7 років готувався до вторгнення армії РФ.

Ми до цього готувалися. Я сім років до цього готувався, до цього конфлікту. Але все одно було дуже тяжко, тому що не було того самого відчуття, що ось і вже війна. Чувався як дурний сон, не було ніякого відчуття, що от все, кінець життя мирного настав, - зазначив чоловік.

Багато хто з жителів Миколаїва просто не хотів полишати власну домівку попри обстріли та атаки.

Просто не хотіли кидати домівку. І все ж таки вже вірили, тому що, дивимось, другий місяць витримали і далі протримаємось, - розповіла співрозмовниця журналістам видання.

Окрім цього жителі міста також визнали, що навесні цього року багато хто повернувся додому.

В Миколаєві справді все налагодилось, особливо коли настала весна, так тоді взагалі дуже багато повернулося сюди, і ще зимою було не так багато, - визнає один з місцевих жителів.

 Жителі Миколаєва також щиро вірять у перемогу над російськими окупантами.

Перемога 100% буде за нами, це просто 100%. Наша Україна незламна і вона переможе. Всі будуть святкувати. Це буде найсчастливіший день у всіх в житті, я думаю, - впевнений один з місцевих жителів.

Що про війну думають у Краматорську  

Я ще в перші дні улікарні був, ми вигружали багато поранених, щоб не було смертей. Всі чекали, щоб ці погані люди пішли з нашої території. Місталагодили, все робили. Наші хлопці зараз працюють, спробують щось полагодити. У людей все побите, людей немає, загиблі, - розповідає один з місцевих жителів.

За словами іншого жителя Краматорська, треба якось так побудувати кордони, щоб нічого взагалі російського не проникало з Росії.

Що думають про війну у Львові  

Ну я думаю, що враховуючи, що ми зараз знаходимось у Львові, тут ми не відчуваємо такого, як відчувають люди на Сході України. Тому говорити, що ми втомилися, ми в принципі не маємо права такого говорити,тому що ми тут майже війни не відчуваємо, - зізнається одна з мешканок міста.

Інший чоловік справедливо зазначив, що наразі вся країна перебуває у стані війни.

Моя думка, що вся країна зараз знаходиться в іні, незалежно від того, де людина знаходиться на фронті, чи в телу десь працює. Всі ми знаходимось на війні, так чи інакше, ми сплачуємо податки, допомагаємо військовим, волонтеримо, кожен з нас долучається і до зборів, - зазначає житель Львова.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?