Кожен повинен - опозиція Білорусі висунула Лукашенку несподівано пропозицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Кожен повинен - опозиція Білорусі висунула Лукашенку несподівано пропозицію

Кожен повинен - опозиція Білорусі висунула Лукашенку несподівано пропозицію
Джерело:  online.ua

Білоруська опозиція оголосила свої вимоги до режиму Олександра Лукашенка, головна з яких — нові вибори президента. Координаційна рада пояснила, що чинний лідер зможе також брати участь в голосуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

За словами представниці ради Марії Колесникової, опозиціонери наразі не бачать причин, з яких Лукашенко не може брати участь у нових виборах — це право кожного громадянина.

"Ми бачимо, що, навіть володіючи адміністративним ресурсом, навіть з грубими фальсифікаціями, він програв. Ми виходимо з того, що кожен громадянин Білорусі повинен мати право на участь у виборах, жодних перешкод тут бути не повинно. Але ми не віримо, що Лукашенко на це піде", - пояснила вона.

Колесникова додала, перед виборами перш за все необхідно перезавантажити весь кадровий склад Центральної виборчої комісії, з головою включно. Іншим кроком в організації повинно стати запрошення міжнародних спостерігачів для максимальної прозорості процесу голосування.

Нагадаємо, вибори відбулися 9 серпня. ЦВК оголосив про перемогу Лукашенка, однак тисячі білорусів обурилися заявою про 80% голосів та масовими фальсифікаціями, вони вийшли з протестами проти режиму по всій країні.

Міжнародна спільнота звернулася до Лукашенка із закликом до поступок, які можуть врегулювати ситуацію. Натомість він звинуватив інші країни у спробах втручання, а протестувальників — у праці на іноземні гроші. Його критика оминула лише Росію, хоча президент Володимир Путін фактично зробив більше "втручання" підтримкою Мінська.

Як повідомляв ONLINE.UA, Координаційна рада оголосила готовність до переговорів з Росією, щоб пояснити команді російського президента Володимира Путіна своє бачення ситуації в країні. Відзначається, що противники режиму Олександра Лукашенка не налаштовані обмежувати відносини з Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?