КПВВ на Донбасі будуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

КПВВ на Донбасі будуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян

КПВВ на Донбасі будуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян
Джерело:  online.ua

Українське влада готується з середини червня відкрити КПВВ на Донбасі, але працювати вони будуть за новими правилами. Зараз ще немає конкретної інформації, кого і на яких умовах будуть пропускати - розглядаються два варіанти нового режиму роботи пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування. Про це повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук на нараді з питання відновлення роботи КПВВ, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Як один з варіантів нового режиму роботи КПВВ в Мінреінтеграціі розглядають можливість пропускати людей через КПВВ на один день з метою отримання адміністративних послуг або соціального забезпечення. Перед пропуском громадяни будуть проходити спеціальний медичний огляд і в разі відсутності симптомів ГРВІ будуть безперешкодно перетинати лінію розмежування. Однак, якщо людина не зможе вирішити свої проблеми за один день і залишиться на підконтрольній Україні території на другий день, то це буде вважатися порушенням.

Розглядають у відомстві також і можливість в перші тижні після відкриття КПВВ пропускати тільки людей, які мають об'єктивні причини для перетину лінії розмежування. Зокрема, мова йде про громадян, які зможуть проживати у родичів або мають житло на підконтрольній території, де вони зможуть самоізолюватись на два тижні. В уряді сподіваються, що це розвантажить КПВВ.

Важливо відзначити, що всі плани уряду щодо відкриття КПВВ на Донбасі поки обговорюються. Остаточна дата відкриття КПВВ буде визначена в залежності від епідеміологічної ситуації. Наприклад, відстрочити відкриття пунктів пропуску може спалах коронавіруса в Слов'янську.

Тим часом в ДПСУ нагадали громадянам України з ОРДЛО, які будуть перетинати КПВВ, про обов'язкову двотижневуобсервацію або самоізоляцію. За порушення цих правил загрожує штраф в розмірі 17 тисяч гривень.

На сьогоднішній день відомо, що в Генштабі ЗСУ прийняли рішення частково відкрити КПВВ на Донбасі після 10 червня. Які пункти пропуску відкриють, поки невідомо. Детальна інформація та умови роботи КПВВ будуть оприлюднені найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що всі КПВВ на Донбасі переходять на новий режим роботи- з 1 червня 2020 року пропуск громадян буде здійснюватися з 6:00 до 20:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?