Крах Boeing на Донбасі: з'явилося нове викриття російської брехні
Категорія
Світ
Дата публікації

Крах Boeing на Донбасі: з'явилося нове викриття російської брехні

Крах Boeing на Донбасі: з'явилося нове викриття російської брехні

Російський авіаексперт Вадим Лукашевич викрив брехню Росії про первинні радарні дані по  катастрофі малайзійського Боїнга МН17 на Донбасі, які вона нібито надала міжнародній слідчій групі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook експерта.
"Про ростовський радар і нашу брехню про те, що якби ракета ЗРК "Бук", що збила рейс МН17, була запущена зі Сніжного, радар би її неодмінно побачив, а ракету з Зарощенського - ні. Насправді, ефективна площа ракети, видима ростовським радаром, для ракети, запущеної зі Сніжного, була 3 кв. метра, а якби вона летіла з Зарощенського - на 0,2 кв. метра більше (!!!), тобто 3,2 кв. метра. А це означає, що якщо радар бачив безпілотний дрон "Орлан" ефективної площі 1 кв. метр, то він в будь-якому випадку повинен був бачити будь-яку ракету, запущену як зі Сніжного, так і з Зарощенського, без різниці. Точніше, з невеликою різницею - ракета , запущена з Зарощенського була б видна краще", - написав Лукашевич.
За його словами, вже навіть Росія не сперечається з тим, що Боїнг над Донбасом збила ракета, випущена з комплексу "Бук".
"А ростовський радар, згідно з поданими "Алмаз-Антеєм" і озвученими на останньому брифінгу Міноборони РФ через два (!) роки даними, не бачив жодної ракети взагалі. Між тим уламки ракети знайдені на місці падіння літака, серед його уламків, і взагалі зенітна ракета комплексу "Бук" як причина загибелі рейсу МН17 вже ніким не заперечується, навіть Росією. Ось такий у нас "правильний" радар...", - зазначив експерт.
Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний представник генпрокуратури Нідерландів  Вім Де Браун заявив, що Росія не надавала міжнародній слідчій групі первинні радарні дані щодо катастрофи малайзійського Боїнга МН17 на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?