Крах Ту-154: в Росії і Україні висунули гучні версії
Категорія
Світ
Дата публікації

Крах Ту-154: в Росії і Україні висунули гучні версії

Крах Ту-154: в Росії і Україні висунули гучні версії
Джерело:  Коммерсант

Майор ВПС, льотчик-інструктор з РФ Андрій Краснопьоров висунув однією з версій  катастрофи Ту-154  теракт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
За його словами, той факт, що падіння сталося на сьомій хвилині, при наборі висоти або при розвороті, значить те, що двигуни працювали справно, паливо було нормальне.
"Якби це сталося на зльоті, причиною могло бути паливо", - зазначив майор.
Він вважає, що стався теракт. При цьому військовий пояснив, чому виключає версію падіння через несправність літака.
"Вони (Ту-154 - ред.) дуже надійні. Я можу розглядати конструкцію літака з точки зору льотчика, і повірте, що пов'язано з управлінням літака, там настільки надійна система управління варто, не як зараз електроніка, а є тросові дублюючі системи, в тому числі системи управління літаком, тобто при відмові однієї системи, вступає інша. З огляду на досвід льотчиків, які літають зараз на цих літаках, все-таки мені дуже дивна ця ситуація, що була всього лише сьома хвилина після зльоту. Я розумію, що літак злітав з нашого аеродрому, і за ним же стежила система електронна спостереження, так що не могло бути, що хтось до нього підлітав, в щось він міг врізатися ", - пояснив Краснопьоров.
Також він зазначив, що в інший нештатної ситуації пілоти встигли б подати сигнал лиха.
"У даній ситуації були прості метеоумови, якби щось трапилося з літаком, з двигуном, він би просто розвернувся, і став планувати в сторону аеродрому, сів би в прибережній зоні. Нехай літак би розвалився, але льотчики, і екіпаж, і пасажири були б живі, розумієте? А тут різке падіння, так буває в тому випадку, коли щось нештатное сталося, щось вибухнуло, щось відвалилося. Як правило, у цих літаків тільки може відвалитися хвіст. А у всіх інших випадках льотчик спокійно міг передати інформацію, включити сигнал лиха, але цього не сталося. Значить, щось було таке нештатне, різке на сьомій хвилині польоту. Так що, на екіпаж я не можу грішити, а техніка так різко не ламається", - сказав льотчик.
За його словами, літак розвалився, тобто вибухнув в повітрі.
"Розліт осколків при такій швидкості, а швидкість у нього в наборі близько 600-700 км / ч, вже там він йде згори, на такій відстані цілком може бути. Але якби літак падав цілий, то такого б не було розльоту осколків, повірте . Літак розвалився, просто розвалився, значить, вибухнув, значить, десь комусь дали чемоданчик, враховуючи, що це був рейс до Сирії, і летіли музиканти з ансамблю, могли щось пронести з цими музичними інструментами, хтось щось міг підкласти. Повірте, такої розліт осколків буває тільки при руйнуванні літака в повітрі. просто він вибухає, і все. А коли лайнер просто падає, виходить пляма масляне, і потім спливають частини. Літак, якщо він падає, пікірує в воду , просто зникає, його знаходять через якийсь час. А тут навіть знайшли чоловіка вже, який вже в прибережній зоні постраждав від уламків. Це говорить про те, що уламки падали на землю в безладному падінні, значить, він вибухнув у повітрі", - резюмував Краснопьоров.
У той же час перший керівник СБУ (1991 - 1994 рр.) Євген Марчук також висунув версію вибуху.
За його словами, весь екіпаж загинув миттєво від вибуху, не встигнувши подати сигнал лиха.




Як повідомляв ONLINE.UA,

уламки Ту-154 були виявлені в півтора кілометрах від чорноморського узбережжя Сочі на глибині 50-70 метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?