Країна ЄС відкрито виступила на стороні Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Країна ЄС відкрито виступила на стороні Путіна

Країна ЄС відкрито виступила на стороні Путіна
Джерело:  online.ua

Італія заблокувала продовження санкцій Європейського союзу проти Росії терміном на один рік, а не на півроку, а також виступила проти розширення антиросійських санкцій за дії президента РФ Володимира Путіна в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
Як заявив прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні, було б помилкою реагувати на дії Росії в сирійському Алеппо санкціями.
"У нас була дискусія, яка, на щастя, закінчилася без урахування варіанту, який був би, на мою думку, помилковим - реагувати на ситуацію в Сирії і Алеппо санкціями ЄС проти Росії", - заявив Джентілоні.
Розширення санкцій проти РФ запропонували Польща і Великобританія. При цьому Італія також заблокувала збільшення терміну дії санкцій до року.

Читайте також: ЄС ухвалив найважливіше рішення щодо Росії і санкцій
"Деякі з наших колег прагнули б, можливо, продовжити санкції на 12 місяців, але насправді це було ясно спочатку, що можна підтримувати наш нинішній формат", - прокоментував глава Європейської ради Дональд Туск.
Польща і деякі інші країни не дуже переймалися тим, що обраний президент США Дональд Трамп може спробувати послабити тиск на Росію. При цьому Туск зазначив, що поки рано говорити про те, якою буде політика Трампа.
Як повідомляв ONLINE.UA, канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила, що Євросоюз продовжить санкції проти Росії через агресію в Україні ще на півроку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?