Країни Європи відновили щеплення вакциною AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни Європи відновили щеплення вакциною AstraZeneca

Країни Європи відновили щеплення вакциною AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Вакцина шведо-британської кампанії AstraZeneca та Оксфордського університету ледь не опинилася у “чорному списку” через поширення інформації про провокування тромбів після щеплення. У середини березня низка країн Євросоюзу поставила на паузу використання препарату через подібні дані — одночасно з цим розробник і Всесвітня організація охорони здоров’я наголошували на повній його безпечності. Станом на п’ятницю, 19 березня окремі країни підтвердили відновлення вакцинації дозами AstraZeneca, цьому передували висновки, оприлюднені Європейським агентством лікарських засобів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на низку європейських медіа.

За словами представника уряду Франції Габріеля Атталя, у країні наразі немає жодного підґрунтя для відмови від щеплення вакциною AstraZeneca. Зокрема, прем’єр-міністр Жан Кастекс висловив бажання у тому, щоб вакцинуватися.

Одночасно з цим міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан офіційно підтвердив наміри відновити застосування цього препарату під час кампанії з імунізації населення. Передбачається, що це станеться вже у п’ятницю, 19 березня. Представники федерального уряду бажають обговорити з регіональною владою прискорення вакцинації.

Згідно з заявою голови італійського уряду Маріо Драгі, влада зацікавлена у забезпеченні щеплення для якомога більшої частки населення. Країна також відновить використання препарату AstraZeneca якомога скоріше.

Аналогічне рішення вже ухвалили в Іспанії, Болгарії, Португалії, Словенії. У Нідерландах вирішили відновити використання шведо-британської вакцини наступного тижня.

Утім, скандинавські держави все ще утримують паузу в використанні AstraZeneca. Наприклад, уряд Швеції продовжує власне розслідування з приводу тромбів і зв’язку зі щепленням.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Європейського агентства з лікарських засобів після попереднього дослідження виступили з офіційним вердиктом з цього питання — препарат визнали безпечним для використання під час кампанії з масової вакцинації. Безпеку та дієвість вакцини підтвердили у комітеті з питань безпечності препаратів. Зокрема, дієвість її визнано такою, що перевищує ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?