Країни G7 обговорили нарощування військ РФ і  пригрозили наслідками
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни G7 обговорили нарощування військ РФ і  пригрозили наслідками

Країни G7 обговорили нарощування військ РФ і  пригрозили наслідками
Джерело:  online.ua

Група семи найбагатших демократичних країн у суботу спробувала відмовити Росію від вторгнення в Україну, виступивши єдиним фронтом, щоб попередити про жахливі наслідки цього вторгнення, і закликала Москву повернутися за стіл переговорів.

 Джерело: Reuters

На чолі з міністром закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс та держсекретарем США Ентоні Блінкеном, міністри закордонних справ Європейського Союзу, зокрема, Франції, Італії, Німеччини, а також Японії та Канади зустрілися у північному англійському місті Ліверпуль.

Зустріч G7 проходить у той час, коли Захід стурбований військовими та економічними амбіціями Китаю, можливістю того, що переговори щодо запобігання просуванню Ірану на шляху до ядерної зброї можуть провалитися, а також тим, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною.

Дипломатичний шлях до зниження напруги з Росією

Високопосадовець Держдепартаменту США охарактеризував сьогоднішні переговори як "інтенсивні" і сказав, що є ще дипломатичний шлях до зниження напруженості у відносинах з Росією.

Якщо вони (Росія) вирішать не йти цим шляхом, це спричинить величезні наслідки і серйозну ціну, і G7 абсолютно єдина в цьому... Ціна, про яку ми говоримо, розрахована на дуже швидке виконання.

– Ентоні Блінкен, держсекретар США

 Виступаючи на відкритті переговорів, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала "Сімку" виступити єдиним фронтом.

Нам потрібно захищатися від зростаючих загроз з боку ворожих сторін, і ми маємо рішуче об'єднатися, щоб протистояти агресорам, які прагнуть обмежити межі свободи та демократії.

- Ліз, Трас, глава МЗС Великої Британії

У той же час Росія заперечує планування будь-якого нападу і звинувачує Україну та Сполучені Штати у поведінці, що дестабілізує, і заявила, що їй потрібні гарантії безпеки для власного захисту.

13-15 грудня Вашингтон надсилає свого високопоставленого дипломата по Європі, помічника держсекретаря Карен Донфрід, в Україну та Росію для зустрічі з високопоставленими урядовцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?