Країни Великої Сімки відповіли на вимоги Путіна щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Країни Великої Сімки відповіли на вимоги Путіна щодо газу

Країни Великої Сімки відповіли на вимоги Путіна щодо газу
Джерело:  online.ua

Члени Великої Сімки офіційно повідомили, що не платитимуть за російський газ рублями, як того хоче очільник Кремля Володимир Путін. З такою заявою виступив міністр енергетики Німеччини Роберт Габек після конференції з міністрами енергетики країн G7.

Джерело: Reuters

Члени G7 відреагували на вимоги Путіна щодо газу

Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення існуючих контрактів. Міністри ще раз підкреслили, що укладені договори є дійсними, і компанії повинні їх поважати... оплата в рублях неприпустима, і ми закликаємо зацікавлені компанії не виконувати вимоги Путіна. Спроба Путіна розділити нас очевидна, але, як ви бачите з цієї великої єдності та рішучості, нас не розділити, – наголосив Роберт Габек.

Варто звернути увагу на те, що членами Великої Сімки є такі країни як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Кремля Володимир Путін доручив уряду "Газпрому" і центробанку країни щомісяця звітувати про переведення газових контрактів з ЄС в рублі.

Офіційна Москва вирішила перевести оплати за постачання російського газу на експорт у "недружні країни" на російські рублі.

Наразі Європейський Союз відмовляється виконувати вимогу російської влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?