Кремль банкрутує, окупанти фарбують каміння та ікони замість ППО — головні новини на online.ua
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль банкрутує, окупанти фарбують каміння та ікони замість ППО — головні новини на online.ua

Кремль банкрутує, окупанти фарбують каміння та ікони замість ППО — головні новини на online.ua
Джерело:  online.ua

У Кремля закінчуються гроші на війну проти України, священники РПЦ захищають аеродром Енгельс-2 іконою замість ППО, окупанти фарбують каміння, а «Адмірал Кузнєцов» готується годувати риб у Мурманську — читайте та дивіться найважливіші новини від команди online.ua.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

У Кремля закінчуються гроші на війну проти України — Bloomberg

Через брак коштів на злочинну війну проти України кремлівське керівництво вирішило скоротити витрати, не пов’язані зі сферою оборони. Іншими словами, Російська влада готується до вилучення коштів у великих виробників сировини та державних компаній.

Зазначається, що очільник російського уряду Мішустін ще в грудні минулого року видав інструкції російським чиновникам, відповідно до яких дивіденди від держкомпаній та "одноразова виплата" від компаній, що видобувають вугілля, та виробників добрив значно збільшаться.

Кремль ще не прийняв фінальне рішення про розмір дивідендів або одноразового збору, але він намагатиметься встановлювати "побори" на рівні не нижче 50% від чистого прибутку держкомпаній.
За розрахунками, які проводилися ще в травні, Кремль витрачає на війну проти України 900 мільйонів доларів кожен день.

Сюди входять виплати солдатам, забезпечення їх боєприпасами, ракети, а також витрати на ремонт пошкодженої військової техніки. Але, зважаючи на стан “другої армії світу”, ми не без задоволення спостерігаємо, як кошти йдуть куди завгодно, але не на російську армію.

Російський аеродром Енгельс-2 вирішили захищати іконою. Так, це замість ППО

Після того, як Сили оборони України розпочали наносити удари по військовим об’єктам безпосередньо в Росії, офіційна Москва робить усе можливе, щоб вберегти техніку, якої у неї залишилося уже не так багато.

Окрім ППО команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила скористатися й нетрадиційними й малоефективними для окупантів способами захисту — так, московські священники вирішили "захистити" аеродром Енгельс-2, де вже декілька разів лунали вибухи, і подарувати йому ікону.

Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" не може самостійно переміщатися — ГУР

Єдиний російський важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", побудований у Миколаєві 1985 року, перебуває в критичному стані — судно не здатне переміщуватися власним ходом. Станом на 9 січня крейсер перебуває на ремонтному заводі в Мурманську. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

За інформацією ГУР, для проведення ремонтних робіт військове керівництво Росії віддало наказ перемістити "Адмірала Кузнєцова" до причалу судноремонтного заводу. Втім, виявилося, що судно не має змоги переміщуватися власним ходом.

Була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля. Спеціалісти-судноремонтники попередили, що стан "Адмірала Кузнєцова" в принципі не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою долею вірогідності перекинеться на бік і потоне, - йдеться в повідомленні.

Командири наказали російським військовим фарбувати каміння — перехоплення ГУР

Днями ГУР представили перехоплення, у якому окупанти розповідають, як командири наказали їм фарбувати — ні, не траву, а — каміння. Таке рішення ухвалив генерал, котрий приїхав до військового табору.

Навколо намета мішки лежали. Сказав, що мішки під сонцем порвуться, все вивалиться, буде некрасиво, некультурно, а в армії все має бути ідеально. Ну і коротше, ми прибрали ці мішки, поставили туди каміння, коротше. І сказали: "Каміння треба пофарбувати". Ну ось, фарбували каміння, - йдеться в повідомленні.

За слів окупанта незрозуміло, навіщо було фарбувати каміння, але це робили ті, хто не виїхав у патруль.
Команда online.ua. закликає підтримати волонтерів, які зараз організувалий новий збір для ЗСУ
Нашим передовим авіаційним навідникам з Сакської морської авіаційної бригади потрібний транспорт, засоби зв‘язку, дрони та Starlink.
За перші кілька днів вже зібрано понад 3 мільйонів. Але мета проєкту - 10 мільйонів. Тому долучайтеся! Клікайте на посилання на збір фонду «Повернись живим».

Підписуйтесь, тисніть на дзвіночок, щоб слідкувати за новими випусками online.ua!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?