Кремль боїться направляти свої найсучасніші літаки до кордонів з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль боїться направляти свої найсучасніші літаки до кордонів з Україною

Кремль боїться направляти свої найсучасніші літаки до кордонів з Україною
Джерело:  online.ua

Аналітики військової розвідки Міноборони Великої Британії звернули увагу на те, що командування злочинної армії не ризикує посилати свої новітні винищувачі у безпосередній близкості до українського кордону та воліє запускати ракети по Україні за тисячі кілометрів від кордону.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти бояться українських ППО і не надсилають сучасні літаки ближче до України 

Зокрема, аналітики британської розвідки зазначають, що принаймні з 3 червня минулого року окупаційна армія РФ під час ракетних атак по Україні використовує літак Су-57 FELON.

Однак завдання винищувача обмежувались виключно територією РФ та запуском ракет великої дальності класу "повітря-земля" або "повітря-повітря" територією України.

Британські розвідники вказують, що Су-57 є найдосконалішим російським надзвуковим бойовим літаком п'ятого покоління із використанням технологій  малопомітності та передової авіоніки.

На останніх доступних зображеннях видно, як п'ять літаків FELON припарковано на авіабазі Актюбінськ, де знаходиться 929-й Центр польотів. Оскільки це єдина відома база FELON, ці літаки, ймовірно, брали участь в операціях проти України.

Росія, швидше за все, віддає пріоритет тому, щоб уникнути шкоди для репутації, скорочення експортних перспектив та компрометації секретних технологій, які можуть виникнути у разі втрати FELON через Україну. Це симптом того, що Росія, як і раніше, не схильна до ризику, застосовуючи свої військово-повітряні сили у війні, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?