Кремль буде посилено зомбувати росіян на тлі мобілізації — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль буде посилено зомбувати росіян на тлі мобілізації — академік Української академії наук Віталій Луньов

Кремль буде посилено зомбувати росіян на тлі мобілізації  — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Чому путін буде вимушений суттєво посилити пропаганду та тлі мобілізації у рф та як простим росіянам уникнути потрапляння на фронт обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Доктор психології Василь Мосійчук поцікавився, чи стане мобілізація у рф справжнім викликом для простих росіян та чи зможе вона спровокувати їх до бунту проти кремля.

На думку Віталія Луньова, такий сценарій розвитку подій цілком ймовірний — це усвідомлює й диктатор володимир путін.

У зв'язку з цим він може посилити пропаганду та вдатися до інших методів, щоб розпалити ненависть до українців та змусити росіян вбивати невинних людей.

Мобілізація у рф спровокує посилення пропаганди

Я думаю, що у росії буде нова хвиля пропаганди на тлі мобілізації. Якщо брати принципи інтенсивного маніпулювання психікою, які є в релігійних культах, чи у випадках, коли готують камікадзе, чи у тих випадках, коли треба, щоб жінка зайшла в метро, підірвала себе і якусь кількість людей. Тут же прораховується багато чого. Тому що вона може йти і раптом побачить якусь дитину — це стане для неї стимулом, і вона може не втілити такий акт. Тому пропаганда, інтенсивне маніпулювання цією жінкою посилюється в десятки разів. Вдесятеро сильніше її зомбують, щоб вона могла зробити декілька рухів і скоїти теракт, — пояснює Луньов.

Академік Української академії наук озвучив припущення, що схожі інструменти в інформаційній війні проти України буде використовувати й кремль.

За його словами, це буде нова хвиля пропаганди, однак трохи іншого характеру, ніж є зараз.

Раніше росіяни були спокійні, адже вірили в ядерну зброю, надзвичайну силу своєї армії, "спецоперацію", у якій беруть участь винятково обрані і найкращі. І нібито їх загинуло лише декілька тисяч... Проте зараз, коли війна постукає у двері, народ росії побачить правду. Існує ймовірність того, що у країні-агресорці почнуться масштабні протести, — вважає Віталій Луньов.

Читайте також: Чому росіяни завжди обирають шлях деградації — доктор психології Василь Мосійчук

Як росіянам врятуватися від мобілізації

Академік Української академії наук звертає увагу на те, що у громадян рф залишилося не так вже й багато способів уникнути мобілізації та ганебної смерті на фронті.

На жаль, я повинен сказати, що нормальним людям з росії потрібно просто виїхати. Всередині вони вкрай мало можуть зробити. Про це свідчать всі хвилі міграції, які були з часів царської росії… Але там ще нормально. А от з радянської – дурнем зроблять, заженуть у психлікарню або вб'ють. Зараз, коли війна входить в суспільство, знищуються принципи моралі і закону. І коли в російське суспільство безпосередньо входить дискурс війни, то буде повторюватися те, що було з людьми, які хочуть там щось змінити. Тобто спорожніти росія може тільки тому, що нормальні люди почнуть звідти виїжджати. А ті, кому не вдається це зробити, вони можуть, як мінімум, захищати своїх дітей, – підсумовує Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?