Кремль дав Україні гучну обіцянку
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль дав Україні гучну обіцянку

Кремль дав Україні гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Російська влада та офіційний Київ попередньо домовилися обміняти 33 росіян на 33 українців в кінці серпня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами адвоката екс-"беркутівця" Олександра Саттарова, якого 22 серпня суд відпустив з-під варти, обмін полонених відбудеться 28-29 серпня.

"Українська омбудсвумен Людмила Денисова - вже в Росії. Однак її російська колега Тетяна Москалькова до 26 серпня буде перебувати у відпустці. Москва не наполягає на обов'язковому включенні в найближчий раунд обміну Кирила Вишинського, однак, як зазначають джерела російських ЗМІ, "для Росії є принциповим факт його звільнення", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що наразі в МЗС РФ інформацію не розкривають, посилаючись на те, що "всі подібні питання повинні вирішуватися професіоналами і компетентними органами на правовій основі".

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін і президент Франції Еммануель Макрон обговорювали питання обміну утримуваними особами, але без конкретних прізвищ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на питання про можливе звільнення українських політв’язнів, сказав, що для цього необхідно узгодити ряд питань. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?