Кремль готовий вести війну на виснаження проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль готовий вести війну на виснаження проти України

Кремль готовий вести війну на виснаження проти України
Джерело:  online.ua

За словами спікера Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, Кремль та більшість громадян РФ підтримують війну на виснаження проти України.

Джерело: "РБК-Україна"

Кремль сподівається виснажити Україну тривалою війною

Скібіцький зазначив, що Кремль також розраховує на енергетичну кризу в ЄС взимку, щоб змусити Україну до миру на власних умовах.

На жаль, це ж не тільки бажання Путіна. Але є 73% населення, яке підтримує цю війну, вони готові воювати до перемоги, - зазначив речник ГУР.

За його словами, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін ймовірно розраховує створити енерегтичну кризу протягом зими та вкрай важку ситуацію для країн ЄС.

Таким чином, як прогнозують в Кремлі, Захід почне змушувати Україну домовлятися на умовах Росії і закінчувати війну.

Йому потрібно знімати санкції, йому потрібно відновити зв'язки з Заходом. Але наша позиція дуже чітка - повна деокупація всіх українських територій, включаючи Крим. Іншого шляху немає. У нас уже був 2014-2015 рік, сьогодні маємо те, до чого призвели Мінські домовленості, - пояснив розвідник. - Я недаремно говорив про те, що створений плацдарм у Херсонській області. Там створений цей плацдарм для того, щоби через рік чи через два, три, п'ять років після будь-яких переговорів знову почати війну і загарбати всю територію України, - наголосив Скібіцький.

Він підкреслив, що домовлятись з Кремлем Україна може тільки щодо повного виводу російських військ.

Скібіцький також зазначив, що наразі в кремлівської армії залишилось менше половини з тих ракет, які були на початку війни проти України. Зокрема, високоточні ракети закінчились майже повністю.

За нашими підрахунками, в них залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни, - підкреслює речник ГУР.

Так, за його словами, наразі в кремлівської армії залишилось менше 20% ракет типу "Іскандер".

Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше. Складна ситуація з тими ж "Калібрами", це досить ефективна ракета, але їхня кількість не така велика. Через те вони використовують ці X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами". Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч" - це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів. Ми бачимо, що противник якраз інтенсивно обстрілює цими системами Миколаїв, Запорізьку область, Харків. Цими системами вони будуть намагатися зруйнувати нашу інфраструктуру, об'єкти тепломережі, бойові порядки і нанести психологічний тиск на наше місцеве населення. Вони розуміють: якщо не буде тепла, то настрій населення буде зовсім інший, - пояснює Скібіцький.

При цьому гіперзвукових ракет "Кинжал" залишилось буквально 30-40 штук.

Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. В тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння, - зазначив представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?