Кремль лякає НАТО контрстримуванням із застосуванням ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль лякає НАТО контрстримуванням із застосуванням ядерної зброї

Кремль лякає НАТО контрстримуванням із застосуванням ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що позиція США щодо потенційного розширення НАТО “знижує стелю застосування ядерної зброї”.

Джерело: пресконференція Грушка

Заява кремлівського дипломата прозвучала на пресконференції за підсумками засідання Ради Росія – НАТО. Він зазначив, що розмова між сторонами виявила багато розбіжностей. У російського переговорника склалося враження, що у практичній діяльності Альянс не збирається враховувати інтереси Москви.

Політик натякнув на можливе застосування російською стороною ядерної зброї, пояснюючи це відповіддю на те, що Штати “концептуально та технічно знижують стелю застосування ядерної зброї”.

НАТО посилює присутність у регіоні через ризик нападу РФ на Україну

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс може посилити присутність на у регіоні. Він пояснив це загостренням ризиків російського вторгнення до України, як одного з союзників Альянсу на сході.

Вчора ми повідомляли, що Столтенберг за підсумками засідання НАТО – Росія дав зрозуміти, що політика відкритих дверей для вступу в Альянс залишається незмінною, зокрема – для України.

Усі союзники згодні щодо того, що лише Україна і тридцять союзників вирішуватимуть, коли Україна буде готова до членства. Ніхто більше. У Росії немає вето, – уточнив генсек.

Засідання Ради НАТО-Росія скликали у зв’язку з нарощуванням російських військ на українському кордоні. Нагадаємо, крім України, Росія вимагає також не приймати до оборонного блоку Грузію. При цьому генсек додав, що союзники готові підтримувати Україну на шляху до НАТО.

Це засідання відбулося у вирішальний момент для європейської безпеки. Це було непросте обговорення. Є значна розбіжність між союзниками та Росією. Але важливо, щоб ми сиділи за одним столом зі змістовною розмовою, – зазначає Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?