Кремль назвав умови для створення коридорів для вивозу українського зерна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль назвав умови для створення коридорів для вивозу українського зерна

Кремль назвав умови для створення коридорів для вивозу українського зерна
Джерело:  online.ua

Постійний координатор ООН в Туреччині Альваро Родрігес заявив, що Кремль в обмін на створення коридорів для вивозу українського зерна вимагає зняти санкції з експорту власних зернових.

Джерело:  СNN Türk

У Кремлі вимагають зняття санкцій для розблокування українських портів 

Це важливо у двох відносинах. По-перше, зерно, яке експортується Україною, може залишити країну. Це важливо, бо багато країн світу залежать від українського імпорту, - зазначив Родрігес.

За його словами, в ООН чекають на припинення вогню збоку кремлівської окупаційної армії.

Спочатку ми хочемо припинення вогню. Якщо говорити про продуктовому відділі, то переговори тривають високому рівні. Але вивести звідти судна із зерном не так просто, як можна подумати. Російський флот знаходиться в Чорному морі, ми також знаємо, що Україна має міни на своїх берегах для їхньої власної безпеки. Ось чому необхідно провести багато переговорів, щоб ми могли дійти згоди про те, як зробити цей крок, - наголошує представник ООН.


Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Однак, Родрігес підкреслив, що натомість Кремль вимагає зняття санкцій.

Росія хоче, щоб санкції проти експорту власного зерна та зернових було знято, якщо Україні допоможуть. Отже, переговори йдуть на високому рівні, і ми сподіваємось, що зможемо вирішити цю проблему. Посередницькі зусилля Туреччини високо оцінює генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, - повідомив представник ООН.

Він також наголосив, що дуже важко змусити Кремль припинити вогонь.

Коли така країна, як Росія, є членом Ради Безпеки ООН і окупує іншу країну, у цієї Ради безпеки виникає проблема вжити заходів до миру або забезпечити припинення вогню через характер Ради Безпеки. Отже, на даний момент генеральний секретаріат потребує кроків підтримки інших країн для розширення діалогу, - зазначив Родрігес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?