Кремль назвав умову для остаточного розриву відносин з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль назвав умову для остаточного розриву відносин з ЄС

Кремль назвав умову для остаточного розриву відносин з ЄС
Джерело:  online.ua

Нещодавно одіозний глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров неочікувано для всіх почав стверджувати, що команда президента РФ Володимира Путіна готова розірвати усі відносини з Європейським Союзом. Однак трохи пізніше представники МЗС Росії вирішили пояснити, що мав на увазі скандальний дипломат, коли погрожував Євросоюзу. В російському відомстві наголосили, що Кремль підтверджує налаштованість на розрив відносин з ЄС у тому випадку, якщо на цей крок піде Брюссель, передає ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

"Ми готові до розриву, якщо він пройде з ініціативи ЄС. Зі свого боку наполегливо закликаємо єесівців до рівноправної співпраці і взаємоповаги, про що і сказав Сергій Лавров", — заявили представники МЗС РФ.

На ситуацію, що склалася, також уже відреагував речник Кремля Дмитро Пєсков. Він почав скаржитися на те, що заяву Сергія Лаврова про готовність Росії до розриву відносин з Євросоюзом цитують в ЗМІ поза контекстом. За словами прессекретаря Володимира Путіна, сенс полягає в тому, що Москва не хотіла б розвивати відносини з Брюсселем, але треба бути готовим до найгіршого.

Насправді заява російського дипломата звучала наступним чином:

"Виходимо з того, що ми готові ( до розриву відносин - ред). У випадку, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось областях накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру — готуйся до війни" – наголосив Сергій Лавров, відповідаючи на запитання, чи відбудеться незабаром розрив відносин між РФ та ЄС.

Варто звернути увагу на те, що розмови про розрив відносин Євросоюзу та Москви почалися після того, як Кремль публічно принизив європейських дипломатів, виславши їх з країни та звинувативши у підтримці опозиціонера Олексія Навального. Країни ЄС відповіли дзеркально на цей крок та почали готувати нові санкції проти режиму Путіна.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, США та ЄС висунули Путіну безкомпромісну вимогу щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?