Кремль не відмовився від планів щодо масштабної анексії територій України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль не відмовився від планів щодо масштабної анексії територій України

Кремль не відмовився від планів щодо масштабної анексії територій України
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що у Кремлі не відмовились від планів захопити набагато більше територій України перед проведенням так званих референдумів, але не мають для цього достатньо ресурсів та військової сили.

Джерело:  ISW

Окупанти провалили план широкого захоплення України 

Підтримувані Кремлем колаборанти на окупованих територіях України постійно проголошують якісь нові терміни захоплення більшої кількості територій з метою почати підготовку до проведення фейкових референдумів.

Зокрема, заступник "міністра інформації" так званої "ДНР" Данило Безсонов заявив, що Донеччина має бути повністю захоплена до 25 серпня.

Раніше різні російські і західні джерела повідомляли, що Росія має намір провести референдуми на окупованих територіях в першій половині місяця, ймовірно, приблизно 11 вересня.

Підтримувана Росією так звана окупаційна влада, ймовірно, наполягає на встановленні термінів для військових цілей, щоб підтримати умови прискореної анексії, хоча російські війська навряд чи окупують значну додаткову територію в Україні до початку зазначеного терміну анексії.

Окупаційне керівництво оголошує прискорені терміни для захоплення української території, щоб узгодити зусилля Кремля з підготовки до анексії окупованих територій.

Російські війська захопили незначні території на північний схід від Бахмута і продовжують бої на схід і південь від Бахмута.

Сили РФ здійснили обмежену атаку на північний захід від Ізюма, ймовірно, щоб убезпечити російські тилові райони на лінії Ізюм-Слов'янськ.

Окупанти здійснили обмежені обстріли на південному заході від міста Донецьк поблизу кордону Запорізької області.

Російські війська зосередилися на обороні окупованих рубежів і здійснили обмежений наземний штурм на північному заході Херсонської області.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжували завдавати ударів по російських матеріально-технічних вузлах в Херсонській області.

Кремль продовжує формування регіональних добровольчих батальйонів для введення в Україну.

Джерела інформації української розвідки продовжують розкривати плани Кремля з приводу анексії окупованої України шляхом фальсифікованих референдумів.

Успіхи наступу ЗСУ на півдні України 

У той же час на півдні України ЗСУ звільнили населений пункт Андріївка та нанесли близько 300 ударів по позиціях кремлівської окупаційної армії, знищивши 89 військових РФ, ворожі склади та військову техніку.

Протягом минулого дня ворог зробив спробу відновити втрачене становище шляхом проведення контратаки в напрямку Брускинське-Білогірка. Удачі не мав.

У Миколаївській області проводив повітряну розвідку і втратив БПЛА "Елерон-3", а при спробі застосувати дрон-камікадзе типу "Лансет", яким намагався атакувати станцію радіолокації, дрон був знищений стрілецькою зброєю.

Чотири удари нанесені ворожою авіацією по позиціях ЗСУ. Вранці - двічі парою ударних Ка-52. Українські військові втрати не зазнали.

Опівдні Трійка Ка-52 в районі Ольгиного, маючи намір атакувати наші підрозділи, завдала поразки по своїх. За що на зворотному шляху була атакована засобами протиповітряної оборони російських військ. Таким чином, ворог черговим жестом доброї волі позбавив себе одного ударного Ка-52. Наші втрати не допущені, - повідомляють в Оперативному командуванні "Південь".

Під час ракетної атаки парою ворожих Су-34 ракетами типу X-31 в напрямку Баштанки обидві ракети були знищені силами української протиповітряної оборони.

До вечора важкою артилерією 152-го калібру була обстріляна Велика Костромка. Попадання по відкритих місцевостях, без втрат.

Протягом доби ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ підтримувався вогневий контроль основних транспортних артерій тимчасово окупованих територій Херсона. В цілому виконано 300 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять: 89 загарбників, танк Т-62, самохідна гаубиця "Мста-C" і "Мста-Б", мінометний комплекс "Сани", 2 одиниці броньованої і 6 - автомобільної техніки, а в Білогірці знищений склад ворожих боєприпасів.

Корабельне угруповання флоту окупантів у кількості 11 одиниць продовжує маневри і укриття в безпечних районах Чорного моря, уздовж кримського узбережжя. Тим часом 2 ракетних і 1 великий десантний корабель - у готовності до застосування за призначенням.

Тому загроза ракетних ударів залишається актуальною, висадка морського десанту на рівні - не виключена, - зазначають представники ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?