Кремль несподівано визнав військові втрати у Сирії - офіційна заява
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль несподівано визнав військові втрати у Сирії - офіційна заява

Кремль несподівано визнав військові втрати у Сирії - офіційна заява
Джерело:  online.ua

В Міністерстві закордонних справ РФ визнали, що збройні сили країни беруть участь у зіткненнях в сирійському Ідлібі та зазнають втрат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними Кремля, російська армія зафіксувала понад тисячу нападів під час нібито спроб встановити режим припинення вогню в провінції. Атак також зазнали підрозділи турецької армії, які знаходяться на півночі Сирії.

"Але терористи не тільки не знизили своєї бойової активності, а навпаки наростили атаки. Тільки за два останні тижні січня відзначено понад 1000 нападів... Трагічно загинули російські й турецькі військові спеціалісти. Не припиняються спроби атакувати російську авіабазу "Хмеймім" із застосуванням ударних безпілотників", - додали в МЗС.

Російське командування, яз зазначається, було вимушено реагувати та агресію та "захищати" мирних мешканців САР. Цікаво, що такі відомості суперечать регулярним публікаціям у ЗМІ про багатотисячний потік біженців, які тікають з Ідлібу, намагаючись врятуватися від наступу військ Башара Асада. Бойові дії нібито підтримують військові з РФ.

Дипломати наголосили на підтримці усіх домовленостей Астанинського формату щодо врегулювання в САР. Нещодавно у Туреччині, яка виступає однією з учасницею цих переговорів, звинуватили Кремль у недотриманні угод. Анкара зафіксувала чисельні бої на півночі Сирії, що спровоковані саме спробою Дамаска й Москви захопити контроль в Ідлібі.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку лютого російські ЗМІ оприлюднили відомості про вбивство одразу чотирьох військовослужбовців спецпризначення ФСБ. Їхнє авто підірвалося на фугасі. Поранених росіян буквально добили пізніше пострілами в упор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?