Кремль озвучив претензію стосовно розвитку української мови
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль озвучив претензію стосовно розвитку української мови

Кремль озвучив претензію стосовно розвитку української мови
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна почала скаржитися на те, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах, зокрема в освіті. З такою заявою виступило Міністерство закордонних справ РФ.

Джерело:  сайт  МЗС РФ

Команда Путіна розлючена розвитком української мови в Україні

20 січня Державний департамент США оприлюднив інформаційний бюлетень про російську дезінформацію стосовно України.

У цьому документі звертається увага на те, що в анексованому Росією Криму та в ОРДЛО українські громадни стикаються з придушенням їхньої культури та національної ідентичності, а також живуть за умов жорстоких репресій та страху.

Офіційний Вашингтон також наголошує, що немає жодних достовірних даних про те, що будь-які етнічні росіяни чи російськомовні перебувають під загрозою з боку української влади.

Реагуючи на ці заяви Кремль почав стверджувати, що нібито ситуація з правами людини в Криму, включаючи становище національних меншин, "не просто покращилась... а стала якісно іншою".

Ба більше, команда Володимира Путіна не приховує, що обурена підтримкою української мови в Україні і бачить в цьому "жахливі масштаби "  порушень та утиск російськомовних громадян.

Порушення прав багатомільйонного російськомовного населення в Україні досягли жахливих масштабів. Влада країни (України - ред) приймає дискримінаційні закони про мову, освіту, т.зв. "корінних народах", витісняючи російську мову з усіх сфер життя, - скаржаться представники російського дипломатичного відомства.

Варто звернути увагу на те, що захоплення Росією Криму та розв'язування нею війни у Донецькій та Луганській областях проходило під гаслом "захисту" прав російськомовного населення цих регіонів.

Саме питання мови було і залишається однією з головних маніпуляцій, яку використовує російська пропаганда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?