Кремль переселив до анексованого Криму понад 140 тисяч росіян: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль переселив до анексованого Криму понад 140 тисяч росіян: що відбувається

Кремль переселив до анексованого Криму понад 140 тисяч росіян: що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада РФ за 5 років анексії Криму переселила на півострів понад 140 тисяч своїх громадян і безпідставно переслідує кримчан, які не підтримують анексію. Про це повідомила українська омбудсвумен Людмила Денісова на панельній дискусії "Окупований Крим: ситуація з місця", передає ONLINE.UA.

"Повідомила учасникам дискусії, що РФ заміщає населення на окупованій території Криму своїми громадянами, адже після окупації частина громадян України переїхала жити на материкову Україну. Під різними мотивами за час окупації переселено понад 140 тисяч російських громадян", – зазначила вона.

Також Денісов зазначає, що у тимчасово окупованому Криму з 2015 року загальна кількість чоловіків, яких призвали до лав Збройних сил РФ, становить щонайменше 18 тисяч осіб. В тому числі, влітку поточного року під час останньої кампанії було призвано щонайменше 3300 чоловіків, що стало найбільшою кількістю в одній кампанії.

Окрім того, вона додала, що "115 осіб незаконно переслідуються РФ за безпідставними та політично мотивованими звинуваченнями".

"Зокрема, 40 кримських татар перебувають у місцях несвободи на території РФ, 32 особи утримуються у пенітенціарних установах на тимчасово окупованій території Криму, а 15 осіб, що звільнено від відбування покарань умовно, наразі перебувають за місцем свого проживання на території Кримського півострова. Вони не можуть виїхати на материкову Україну, тому що порушено їх право на свободу пересування та вільний вибір місця проживання", – каже Денісова.

Як повідомляв ONLINE.UA, The New York Times знову вляпалося в черговий скандал  — цього разу воно в одному з матеріалів опублікувало карту України без Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?