Кремль пильно стежить: ще в одній країні зі скандалом затримали агентів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль пильно стежить: ще в одній країні зі скандалом затримали агентів РФ

Кремль пильно стежить: ще в одній країні зі скандалом затримали агентів РФ
Джерело:  online.ua

У Естонії затримали двох громадян, яких підозрюють у державній зраді. Згідно з підозрою, затримані передавали державні секрети і засекречені повідомлення Головному розвідувальному управлінню Генерального штабу Збройних сил Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Ситуацію прокоментував глава Поліції безпеки країни Арнольд Сінісалу. Він зазначив, що Кремль дуже пильно стежить за тим, що відбувається в Естонії, адже болісно ставиться до історії і членства країни в НАТО.

"Росія дуже пильно стежить за тим, що відбувається навколо. Вони болісно ставляться до історії. Те, що Естонія входить до НАТО, теж дає привід пильно стежити за тим, що відбувається тут", - заявив він.

Глава поліції додав, що не вважає російську національність арештованих поясненням їхніх мотивів.

"Думаю, тут взагалі не можна говорити про національність. Ми всі знаємо, скільки російських хлопців – поліцейських і військових – віддали життя за Естонську Республіку, загинули при виконанні. Говорити про національність непривабливо й безглуздо", - сказав глава спецслужби.

Арештовані - це батько і син: майор Сил оборони Естонії, 38-річний Денис Метсавас і 65-річний Пьотр Волін. За попередніми даними, вони отримувала від ГРУ гроші за свої повідомлення. Антидержавну діяльність затримані вели протягом щонайменше 5 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії  Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії  серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?