Кремль почав погрожувати Європі після блокування Північного потоку-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кремль почав погрожувати Європі після блокування Північного потоку-2

Кремль почав погрожувати Європі після блокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

22 лютого колишній президент Росії та чинний член ради Радбезу РФ Дмитро Медвєдєв почав погрожувати країнам Європи ціною у 2000 євро за тисячу кубів газу після того, як Німеччина заблокувала скандальний російський газогін "Північний потік - 2".

Джерело: Twitter-сторінка Дмитра Медведєва

Медведєв погрожує ЄС після блокування "Північного потоку-2"

Вітаємо у новому світі, де європейці зовсім скоро платитимуть 2000 євро за тисячу кубометрів газу, - йдеться в повідомленні російського політика.

Що важливо розуміти, команда Володимира Путіна протягом останніх 6 місяців використовувала скорочення поставок газу "Газпромом", який залишається монополістом на ринку Європи, щоб офіційний Берлін сертифікував проєкт "Північний потік - 2"

Це спровокувало шалений ріст цін на газ, які утримуються на ринку ще з 2021 року. Максимальну позначку було встановлено на рівні у 2200 доларів за тисячу кубів.

Газогін Газпрому було побудовано для транспортування російського газу безпосередньо до Німеччини в обхід України, через яку газ транспортується зараз. Його запуск не лише означає мільярдні фінансові втрати для України, але й призведе до неможливості утримувати українську газотранспортну систему, - сказано в повідомленні.

Що відомопроблокування "Північного потоку-2"

22 лютого німецький канцлер Олаф Шольц офіційно повідомив про зупинку сертифікації проєкту "Північний потік - 2" після визнання Росією терористичних угрупувань "ЛДНР". Про можливе ухвалення цього рішення Путіна попереджало чимало країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?