Кремль приховує реальну ситуацію з коронавірусом - опубліковані шокуючі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль приховує реальну ситуацію з коронавірусом - опубліковані шокуючі дані

Кремль приховує реальну ситуацію з коронавірусом - опубліковані шокуючі дані
Джерело:  online.ua

Ситуація із стрімким поширенням пандемії коронавірусу в Росії, яка катастрофічно погіршилася протягом останніх тижнів, не могла не привернути увагу міжнародної спільноти та професійних журналістів-розслідувачів. Так, авторитетне видання Financial Times вирішило не гаяти час та проаналізувало офіційні дані про смертність у Москві та Санкт-Петербурзі - журналістам вдалося виявити величезну кількість померлих, яку уряд не враховує. Розслідувачі дійшли шокуючого висновку - дані про смертність від коронавірусу в Росії можуть бути на 70% вищими, ніж повідомляє уряд РФ. Таокж видання звертає увагу на те, що загальна статистика смертності у 2020 році значно вища у порівнянні з попередніми роками, інформує ONLINE.UA.

Зазначається, що протягом квітня у Москві та Санкт-Петербурзі було на 2073 летальних випадків більше, ніж в середньому за останні 5 років. Що важливо розуміти, в офіційних даних за квітень по Москві всього 629 смертей, тоді як ще 1444 смертей залишаються без розгляду.

У Москві найбільше випадків зараження в країні. Ба більше, саме у столиці зареєстрована переважна частина від загальної кількості жертв коронавірусу. Статистика смертності свідчить про те, що у квітні 2020 року вона була найвищою з 2010 року. Також вказано, що у Санкт-Петербурзі, де зареєстровано 29 летальних випадків від коронавірусу, – у квітні було на 232 смерті більше, ніж в середньому за останні роки.

"Станом на ранок 12 травня в Росії зареєстрували 2009 смертей від коронавірусу. Якщо до цієї цифри додати тих, кого не врахували, загальна статистика жертв через хворобу зросте на 72%. Якщо дані з інших міст продемонструють таку ж різницю, це може стати доказом того, що Кремль дійсно приховує справжню кількість жертв", - йдеться в повідомленні.

Що цікаво, МОЗ РФ відмовилося коментувати дані, про які дізналися журналісти. Як відомо, у Росії діє заборона на публікування чи обговорення фейків про пандемію. На думку експертів та критиків влади, цю заборону можна використати для придушення будь-яких новин, які суперечать офіційним заявам уряду.

Хоча й очільник Кремля Володимир Путін запевняє росіян, що все "під контролем", спілка лікарів, пов'язана з опозиційними активістами, заявляє, що влада РФ приховує масштаби медичної кризи. Окрім того, нещодавно міністр охорони здоров'я РФ публічно зізнався, що не всі жертви COVID-19 потрапляють в офіційну статистику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 12 травня скандальний очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія отримує допомогу зарубіжних партнерів, в тому числі від ЄС і США, в боротьбі з COVID-19. Про це попередньо домовилися американський лідер Дональд Трамп та глава Кремля Володимир Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?