Кремль пропонує Україні припинити переслідування російських злочинців
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль пропонує Україні припинити переслідування російських злочинців

Кремль пропонує Україні припинити переслідування російських злочинців
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова пропонує керівництву України укласти угоду, яка б дозволила припиняти кримінальне переслідування росіян і українців на паритетних засадах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Доцільно в перспективі вийти на укладення міждержавної угоди про врегулювання правового стану осіб, які мають громадянство Росії і України, і бажають повернутися додому, яка могла б правовими засобами вирішити питання про припинення щодо них кримінального переслідування на паритетних засадах», – йдеться в заяві Москалькової.

Російська чиновниця додала, що, незважаючи на вчорашнє повернення російських громадян з України, «в місцях примусового утримання в Україні залишається чимало громадян Росії, які потребують допомоги, захисту їх прав та бажають повернутися на Батьківщину. Тому важливо продовжувати роботу».

«Вважаю, що сьогоднішній великий крок з повернення громадян Росії і України додому повинен стати частиною системної програми дій з деескалації конфлікту, нормалізації відносин між Росією і Україною, а також стабілізацією ситуації на сході України», – заявила Тетяна Москалькова.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що на чергових переговорах у Мінську 18 вересня планується обговорити черговий етап обміну полонених в форматі «всіх встановлених на всіх встановлених». Річ може йти про обмін у форматі «200 на 70».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?